Teknoloji

Çin mesajlaşma servislerinde gerçek isim kullanılmasını zorunlu kıldı

cin sosyal kredi

cin-bayrak-220114

Çin vatandaşlarının kanunlara uyması ve sosyalist sistemin sürmesi amacıyla anında mesajlaşma servislerini baskı altına almaya hazırlanıyor. Tje New York Times’ın haberine göre, devlet kurumları vatandaşların mesajlaşma platformlarına gerçek isimlerini kullanarak kaydolmalarını zorunlu kılacak. Buna ek olarak, vatandaşlar gerekli bilgilerin yayılması konusunda polise yardım edeceklerini ve herhangi bir devlet kurumunun izni olmadan siyasi haber paylaşmayacaklarını belirten bir kontrat imzalamak zorunda bırakılıyor.

Çin’deki bu yeni düzenlemenin hedefinde 400 milyona yakın aylık aktif abonesi bulunan mesajlaşma servisi WeChat’in olduğu düşünülüyor. WeChat’in geliştiricisi Tencent’in şimdiden 400’ü aşkın WeChat hesabını kapatması göz önüne alınınca Çin hükümetinin kararı kulağa pek şaşırtıcı gelmiyor. The New York Times’ta yer alan Tencent açıklamasında WeChat’te dedikoduların yayılmasını önleyecek bir sistem bulunduğu belirtilirken; şirketin telif hakkı ihlâli, taciz, yasalara ve ahlaki değerlere aykırı tüm unsurlara karşı harekete geçeceği ifade edildi.

Çin’in bu düzenlemeleri nasıl hayata geçireceği ise şu an için bilinmiyor. The New York Times’a konuşan bir sosyal medya şirketi çalışanı, devleti memnun etmeleri ve devletin kendisini güvende hissetmesini sağlamaları gerektiğini belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER