Teknoloji

Çin merkez bankasının açıklaması kripto para birimlerini fena vurdu

twitter bitcoin

Çin’in merkez bankası olan Çin Halk Bankası cuma günü yaptığı açıklamada, kripto para birimi işlemlerinin yasa dışı olduğunu ve bu tür para birimlerinin “yasal ihale statüsüne sahip olmadığını” ve bu nedenle “piyasada para birimi olarak dolaşamayacağını” söyledi.

Banka yaptığı açıklamada, bitcoin ve diğer sanal para birimi işlemlerinin ekonomik ve finansal düzeni bozduğunu ve kara para aklama, yasadışı fon toplama, dolandırıcılık, saadet zincirleri ve diğer yasadışı ve suç faaliyetlerinde artışa katkıda bulunduğunu söyledi.

Banka, kripto işlemlerinin artık Çin’de suç niteliğindeki finansal faaliyet olarak kabul edildiğini ve ülkenin sanal para birimi işlemlerinin yutturmacasını kararlı bir şekilde frenleyeceğini, yasadışı finansal faaliyetlere ve sanal para birimleriyle ilgili yasadışı suç faaliyetlerini ciddi şekilde engelleyeceğini, insanların güvenliğini yasaya uygun olarak halkın mülkiyetini korumak ve ekonomik ve mali düzeni ve sosyal istikrarı sürdürmek için her türlü çabayı göstereceğini dile getirdi.

Cuma günkü duyuru, ülkede kripto paralara yönelik olarak devam eden baskının doruk noktası niteliğini taşıyor. Çin yönetimi geçtiğimiz mayıs ayında kripto para madenciliği ticareti hakkında uyarılar yayınlamaya başladı. Haziran ayında ise banka, finansal kurumlara dijital para birimi işlemlerini durdurmalarını söyledi. Bloomberg, Çin’in kripto para birimleri üzerindeki baskılarının önemli bir nedeninin, kripto para birimi işlemlerini çıkarmak için gereken enerji miktarı olduğunu bildiriyor. Çin şu anda diğer birçok sektörü etkileyen bir enerji krizinin ortasında bulunuyor.

Haberin çıkmasının ardından Bitcoin’in dolar karşısındaki değeri 41 bin seviyesine düştü. Şu sıralar ise 42 bin doların üstünde gezinmeyi sürdürüyor

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER