Teknoloji

Apple’ı Hitler ile karşılaştıran Çinli şirket Le Superphone’u tanıttı

le-superphone-140415

Çinli teknoloji şirketi Letv, yaklaşık iki hafta önce Apple’ı Hitler gibi gösteren bir poster yayınlayarak sansasyon yaratmıştı. Hitler’in Apple logosu bulunan bir kol bandı taktığı çizimin Apple’ın “kibirli rejimi”ni temsil ettiği Letv CEO’su Jia Yueting tarafından açıkça belirtilmişti.

Yueting, elektronik cihaz pazarında işleri kızıştırmak için Nazi referansı kullandığı için kısa süre sonra özür dilemiş ve “açık uçlu teknoloji ekosistemlerinin tüketiciler için daha faydalı olduğunu göstermek” istediğini dile getirmişti. Apple ve Hitler arasında bağlantı kurmak oldukça haksız ve aşırı bir benzetme olsa da, Letv’ye ihtiyaç duyduğu marka bilinirliğini sağladığı rahatlıkla söylenebilir.

letv-apple-hitler-140415

Sansasyonel açıklamalarla medya ilgisini çekmeyi başaran Letv, uluslararası açılımını ABD’de başlattı. Şirketin San Francisco’da düzenlediği etkinliğe CEO Jia Yueting video konferans yoluyla katılırken; başkan yardımcısı Mark Li ve Letv’nin uluslararası operasyonlarını yürüten eski Lenovo çalışanı JD Howard, akıllı telefon Le Superphone’u Amerikalı gazetecilere tanıttı. Howard akıllı telefon pazarının giderek eskidiğini ve Le Superphone ile bu gidişi durdurmayı amaçladıklarını dile getirdi.

12 milyar dolar değerindeki Letv, “Çin’in YouTube’u” olarak tanımlanan ve ayda 400 milyon aktif kullanıcısı olan bir video yayın servisini de bünyesinde barındırıyor. Letv yöneticileri video servisleriyle elde ettikleri deneyim, yaratıcılık ve hırs ile akıllı telefon pazarına girdiklerini belirtirken, sektördeki diğer oyuncular gibi olmayacaklarının altını çizdi.

Çinli şirket Le Superphone’un piyasadaki diğer akıllı telefonlardan farklı olduğunu anlatmak içinse üç noktaya odaklanıyor. Farklı bir USB konnektörü, zengin renkler barındıran ekran ve gelişmiş ses çoğaltma teknolojisi Le Superphone’un ön plana çıkarılan özellikleri arasında sayılıyor.

Görüntü itibarıyla akıllara HTC One ailesi telefonları getiren Le Superphone, günümüzde amiral gemisi Android telefonlarda olması beklenen özellikleri kullanıcılara sunuyor. Qualcomm Snapdragon 810 işlemci, yüksek çözünürlüklü ekran ve 21 megapiksel arka kamera Le Superphone’un bileşenleri arasında ön plana çıkıyor. Le Superphone, iki taraflı USB-C tipi girişi barındıran ilk Android telefon olma unvanının da sahibi konumunda. Söz konusu giriş şarj ve veri transferi için kullanılıyor. Gelişmiş ses deneyimi sunan özel ses işlemcisi de Letv’nin yeni akıllı telefonunun ilginç bileşenlerinden biri.

Letv yöneticileri Le Superphone’un diğer akıllı telefonlardan farklı olduğunu göstermek için dikkatleri cihazın ekranına çekmeye çalışıyor. Le Superphone’da kullanıcılar akıllı telefonun varsayılan renk ayarını değiştirerek görüntüyü daha doygun veya daha az doygun hâle getirebiliyor. Böylelikle ortaya tıpkı işletim sistemine Instagram filtresi uygulanmış gibi bir görüntünün çıktığı dile getirildi. Letv CEO’sunun yarattığı sansasyonun Le Superphone’a ABD’de ve diğer uluslararası pazarlarda başarı getirip getirmeyeceği ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER