Teknoloji

Çin küresel uydu ağı için testlere 2018’de başlamayı planlıyor

cin kuresel uydu agiSpaceX geçtiğimiz ay küresel internet sağlayıcısı planlarını test etmek adına uzaya bir çift uydu göndermişti. Küresel internet sağlayıcısı testleri, yıl içinde iyiden iyiye ivme kazanacak gibi görünüyor. Çin küresel uydu ağı için testlere 2018’de başlamayı planlıyor.

Çin adına testleri Çin Uzay Bilimi ve Endüstrisi Şirketi (CASIC) gerçekleştirecek. CASIC İkinci Akademi Başkanı Zhang Zhongyang, ilk uydunun alçak Dünya yörüngesine yerleştirileceğini ve saniyede 500 MB hızında bir iletim yapabileceğini belirtti. Bu ilk uydu, uzun vadede uzaya gönderilecek 156 internet uydusu için bir test işlevi görecek.

İlk uydunun gönderilmesinin ardından 2020’ye kadar uzaya dört uydu daha gönderilecek. 2022 itibarıyla tüm dünyayı kapsayacak uydu şebekesinin hazır hâle gelmesi öngörülüyor.

Pek çok uydu Dünya’nın 36 bin kilometre üstünde yörüngeye yerleşirken, Çin küresel uydu ağı kapsamındaki uydular sadece 1000 kilometre yukarıda konumlanacak. Zhang Zhongyang, Hongyun adını verdikleri proje sayesinde kullanıcıların çöldeyken de uzun bir uçak yolculuğundayken de geniş bant internet hizmetinden yararlanabileceklerini belirtti.

İLGİLİ HABERLER