Teknoloji

Çin güvenlik gerekçesiyle kamu kuruluşlarında Windows 8 kullanımını yasakladı

windows 11

Çin sürpriz bir karara imza atarak Microsoft’un en yeni işletim sistemi Windows 8’in kamu kuruluşlarındaki bilgisayarlarda kullanılmasını yasakladı. Hükümet yasağı enerji açısından verimli teknolojiler kullanılmasına ilişkin bir kararname çerçevesinde açıkladı, ancak devlete bağlı Xinhua haber ajansı kararın Windows XP desteğinin sonlandırılmasının ardından oluşan güvenlik endişeleri çerçevesinde alındığını belirtti. Xinhua’nın haberine göre, Çin’de kamu kuruluşlarındaki bilgisayarların neredeyse yüzde 70’inde Windows XP kullanılıyor.

windows-8-logo-020414

Xinhua’nın haberinde Çin menşeili büyük güvenlik yazılımı şirketlerinin sunduğu teknik destek garantisine rağmen, Windows XP kullanıcılarının potansiyel risklerden halen çekindiği ve Çin hükümetinin garantili bir teknik destek olmadan bu işletim sistemini kullanmanın yaratacağı riskleri göz ardı edemeyeceği belirtildi. Windows XP’nin ardından Microsoft kullanıcıları Windows 8’e geçmeye teşvik etse de, Çin hükümeti bu işletim sisteminin kullanımını yasaklayarak henüz bu işletim sistemine güvenmediğini ortaya koymuş oldu.

Microsoft’tan The Verge sitesine gönderilen açıklamada kararın şaşkınlıkla karşılandığı ifade edilirken; Çin’de kamu kuruluşlarına Windows 7 satışının sürdürüldüğü ve Windows 8’in geliştirilmesi için gereken çalışmaların kamu kuruluşlarıyla birlikte gerçekleştirileceği dile getirildi.

İlgili >> Xinhua, The Verge

İLGİLİ HABERLER