Teknoloji

Çin askeri internet sitelerine düzenlenen saldırılardan ABD’yi sorumlu tuttu

Çin Savunma Bakanlığı web sitelerine düzenlendiğini iddia ettiği sanal saldırılara ilişkin yeni detaylar paylaştı. Ülkenin askeri birimlerine ait web sitelerinin geçtiğimiz yıl her ay 144 bin saldırıya uğradığını açıklayan bakanlık, bu saldırıların üçte ikisinden ABD’yi sorumlu tuttu. Çin geçtiğimiz hafta ABD’yi kendisine sanal saldırı düzenlemekle suçlamıştı. Bu son açıklama iddia edilen saldırıların kapsamı hakkında daha detaylı bilgiler içeriyor.

cin-bayrak-251212

Çin Savunma Bakanlığı sözcüsü Geng Yansheng, Çin Savunma Bakanlığı ve orduya ait internet sitelerinin kuruldukları günden bu yana çeşitli saldırılara maruz kaldığını ve son yıllarda bu saldırıların sayısının arttığını dile getirdi. IP adreslerine göre Çin Savunma Bakanlığı ve Çin ordusuna ait internet sitelerinin geçtiğimiz yıl ayda ortalama 144 bin kez yurtdışından saldırıya uğradığını söyleyen Yansheng, bu saldırıların yüzde 62.9’unun ABD kaynaklı olduğunu ifade etti.

ABD’nin önemli medya kuruluşlarının uğradığı siber saldırıların ardından Mandiant isimli güvenlik şirketi bir rapor yayınlamış ve bu saldırılardan Çin Halk Kurtuluş Ordusu’nu sorumlu tutmuştu. Çin bu iddiaları hızla reddetmiş, ABD’nin Çin’e ait internet sitelerine düzenli olarak saldırılar düzenlediğini iddia etmişti. Başlarda bu saldırıları ABD’yi eleştirmek için kullanmadığını iddia eden Çin, son açıklamayla birlikte bu tutumundan vazgeçmişe benziyor. Çin Savunma Bakanlığı adına açıklamayı yapan Yansheng, ABD’nin bu iddialara yönelik bir açıklamasının olduğunu umduklarını belirtti.

İlgili >> Reuters

İLGİLİ HABERLER