Çin Savunma Bakanlığı web sitelerine düzenlendiğini iddia ettiği sanal saldırılara ilişkin yeni detaylar paylaştı. Ülkenin askeri birimlerine ait web sitelerinin geçtiğimiz yıl her ay 144 bin saldırıya uğradığını açıklayan bakanlık, bu saldırıların üçte ikisinden ABD’yi sorumlu tuttu. Çin geçtiğimiz hafta ABD’yi kendisine sanal saldırı düzenlemekle suçlamıştı. Bu son açıklama iddia edilen saldırıların kapsamı hakkında daha detaylı bilgiler içeriyor.

Çin Savunma Bakanlığı sözcüsü Geng Yansheng, Çin Savunma Bakanlığı ve orduya ait internet sitelerinin kuruldukları günden bu yana çeşitli saldırılara maruz kaldığını ve son yıllarda bu saldırıların sayısının arttığını dile getirdi. IP adreslerine göre Çin Savunma Bakanlığı ve Çin ordusuna ait internet sitelerinin geçtiğimiz yıl ayda ortalama 144 bin kez yurtdışından saldırıya uğradığını söyleyen Yansheng, bu saldırıların yüzde 62.9’unun ABD kaynaklı olduğunu ifade etti.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

WeChat turistler için Çin’de ödemeyi kolaylaştıran TenPayGo’yu duyurdu

Çin, veriyi yörüngede işleyecek Supercomputing-1 uydusunu fırlattı

NASA, Roman teleskobunun üç kıtadaki veri istasyonlarını sınadı

Pixel Watch 3, 4 ve 5 için sağlık eğilimleri Google Health’e geliyor

NASA, iki motor türünü tek yakıt deposunda birleştiren uyduyu test etti
ABD’nin önemli medya kuruluşlarının uğradığı siber saldırıların ardından Mandiant isimli güvenlik şirketi bir rapor yayınlamış ve bu saldırılardan Çin Halk Kurtuluş Ordusu’nu sorumlu tutmuştu. Çin bu iddiaları hızla reddetmiş, ABD’nin Çin’e ait internet sitelerine düzenli olarak saldırılar düzenlediğini iddia etmişti. Başlarda bu saldırıları ABD’yi eleştirmek için kullanmadığını iddia eden Çin, son açıklamayla birlikte bu tutumundan vazgeçmişe benziyor. Çin Savunma Bakanlığı adına açıklamayı yapan Yansheng, ABD’nin bu iddialara yönelik bir açıklamasının olduğunu umduklarını belirtti.
İlgili >> Reuters
Günün Öne Çıkan Fırsatları

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.





