Teknoloji

Çift çekirdekli Intel Atom işlemcili ve 5.5 inç 1080p ekranlı Lenovo IdeaPhone K900 Android 4.2 Jelly Bean ile çıkacak

Lenovo IdeaPhone K900 olarak adlandırılan yeni bir akıllı telefonunu CES 2013 kapsamında duyurdu. Her ne kadar Çin pazarına özel bir ürün olsa da, telefon çift çekirdekli Intel işlemci barındırdığı için dikkat çekiyor. Intel’in 2 GHz’lik çift çekirdekli Z2580 Atom işlemcisine sahip olan bu cihazın 5.5 inç’lik ekranı 1080p çözünürlüğe sahip, bu da 400 ppi’nin üzerinde bir piksel yoğunluğuna karşılık geliyor.

lenovo-ideaphone-k900-1

Lenovo IdeaPhone K900 sadece 6.9 mm. kalınlıkta bir kasaya sahip, Çinli şirket cihazın bu açıdan sınıfının en incesi olduğunu söylüyor. Paslanmaz çelik ve polikarbonun bir arada kullanıldığı K900 rakiplerinin yumuşak ve kavisli hatları tercih ettiği ortamda dikdörtgen ve köşeli bir tasarımla geliyor. Lenovo IdeaPhone K900’ün sahip olduğu çift çekirdekli Intel işlemcisi, telefonu inceleyen The Verge sitesine göre, web’de gezinme ve uygulamaları çalıştırma gibi işlerde yeteri kadar hızlı. Telefonda Sony Xperia Z’dekiyle aynı nitelikleri taşıyan bir kamera bulunuyor; 13 megapiksel çözünürlüklü kamera arka aydınlatmalı Sony Exmor sensör ve f/1.8 lens barındırıyor.

Lenovo IdeaPhone K900’un görünüşünü sunulan dört farklı metal kapakla değiştirmek mümkün. Android 4.1 Jelly Bean ile çalışan prototip cihaz özelleştirilmiş bir kullanıcı arayüzüne sahip. Ancak cihazın piyasaya Android 4.2 ile çıkacağı belirtiliyor. Lenovo, istemeyenler için özelleştirilmiş arayüzün kapatılmasına ve Android’in ham arayüzünün kullanılmasına izin veriyor. Lenovo bu cihazın önümüzdeki nisan ayından itibaren Çin’de piyasaya çıkacağını açıkladı, ancak fiyat konusunda herhangi bir bilgi vermedi.

Galeri: Lenovo IdeaPhone K900
[nggallery id=1159]

İlgili >> The Verge, SlashGear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER