Teknoloji

Çift arka kamera Galaxy Note 8’den önce başka Samsung telefonuyla gelebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un yılın ikinci yarısında Galaxy Note 8 amiral gemisi telefonunu piyasaya sürmesi bekleniyor ki, Samsung’dan da buna kısmen de olsa doğrulama geldi. Bu telefonun Galaxy S8 telefonlarıyla hemen hemen aynı tasarıma sahip olması bekleniyor, ancak daha büyük bir Sonsuz Ekran ve S Pen kapasitif kalem barındırması mümkündür. Buna ek olarak, telefon en iyi yeni özelliklerinden bir tanesi yeni bir tür kamera olabilir. Ancak Samsung’un bu kamera özelliğini daha önce tanıtabileceği söyleniyor.

Samsung, Galaxy S8’in iPhone 7 Plus’ta olduğu gibi çift lensli kamera barındırmasını istemişti. Ancak çıkan haberler o tasarımın farklı bir Galaxy S8 bileşenine ait olduğunu öne sürmüştü. Ayrıca Samsung, Galaxy S8’de parmak izi sensörünü ekranın altına yerleştirmek istemişti, ne var ki, yeni teknoloji bu tasarımdan vazgeçmeyi ve parmak izi okuyucusunu arkaya yerleştirmeyi zorunlu kılmıştı. Güney Koreli şirket çıkan dedikoduları doğrulamasa da, sızan S8 prototip fotoğrafları bunları doğrular nitelikte sayılabilir.

Galaxy S8’te çift kamerayı ve ekran altında parmak izi okuyucusunu pas geçen Samsung’un bunları Galaxy Note 8’de sunması bekleniyor. Forbes’un ortaya çıkardığına göre, @mmddj_china hesaplı bir Twitter kullanıcısı Samsung’un kullanmayı planladığı yeni çift kameralı sistemi görmek için fazla beklemeyeceğimizi söylüyor.

Bu hesabın paylaştığı tweetlere göre, Samsung’un çift arka kameralı ilk telefonu Galaxy Note 8 değil, bir Galaxy C telefonu olacak. Bu telefona ait olduğu iddia edilen bir çizimi paylaşan Twitter kullanıcısı, C serisini de işaret ediyor. Söz konusu çizimde iki kameranın düşey doğrultuda yerleştirildiği ve arkada, yatay eksende ortalandığı görülüyor.

Galaxy C’de ekrana gömülü parmak izi sensörü bulunabilir mi? Bu çok düşük ihtimal gibi görünüyor. Üstelik Galaxy C gibi daha düşük segmente mensup bir telefonda bu tarz yüksek teknolojili özelliği beklemek mantıklı görünmüyor.

İLGİLİ HABERLER