Teknoloji

CIA Twitter ve Facebook profilleriyle sosyal medyaya hızlı girdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Amerikan Merkezi Haber Alma Birimi, ya da daha iyi bildiğiniz adıyla CIA Facebook ve Twitter’da açtığı hesaplarla sosyal medyaya giriş yaptı ve manşetlere yerleşti.

cia-twitter-090614 (650 x 350)

1947 yılında kurulan Amerikan federal devlet birimi sırları ve gizli bilgileri örtbas etmek ve istihbarat toplamak gibi faaliyetleri üstleniyor. Her ne kadar teşkilatın temel görevi ABD dışındaki devletler, kuruluşlar ve bireylerle ilgili bilgi toplama ve değerlendirme olsa da, sosyal medya hesaplarıyla kuruluş farklı bir alana doğru yönelmiş oluyor, belki de kendi faaliyetlerine uygun düşen bir işi yerine getirecek. Sosyal medya sayesinde hem halkla ilişkileri güçlendirmek hem de sosyal medya verilerini daha yakın şekilde takip etmek mümkün olacak.

CIA Twitter hesabı geçtiğimiz cuma günü faaliyete geçti ve daha ilk tweet mesajından itibaren binlerce takipçi kazandı. İlk tweet olan “Bunun ilk tweet’imiz olduğunu ne doğrulayabilir ne de inkar edebiliriz.” ise bu haberi yazdığımız sırada 280 bin kez retweet edilmişti. CIA daha sonra “gizli olmayan” nitelikte mükemmel verileri paylaşmak için sabırsızlandıklarını belirten ikinci bir tweet daha attı. Ayrıca Georgetown Üniversitesi’nin CIA’in Twitter’a gelişini hoş karşılayan ve bu hafta içinde birlikte düzenleyecekleri INTELCON konferansını haber veren mesajını da retweet etti.

Twitter hesabının ötesinde CIA, Facebook’ta daha insanı tarafını gösteriyor. Kuruluş resmi sosyal medya hesaplarını duyururken Throwback Thursday olarak adlandırılan ve sosyal medyadaki insanların kendilerinin veya başkalarının geçmişe ait fotoğraflarını paylaştığı perşembe gününe özel bir etkinliğe de katılacağını açıklamıştı. CIA istihbarat tarihiyle ilgili fotoğraflar ve komik gerçekleri paylaşacağını dile getirmişti.

CIA’i Twitter’da @CIA hesabıyla, Facebook’ta ise Facebook.com/Central.Intelligence.Agency adresi üzerinden takip edebilirsiniz. Bu arada birimin sosyal medya açılımında Flickr ve YouTube hesapları da bulunuyor. Ayrıca ilerleyen haftalarda Ustream hesabı da açılacak.

İLGİLİ HABERLER