Ulaşım

Apple eski Chrysler başkan yardımcısını transfer etti

apple-carplay-030314-1

Daha önce Chrysler’de kıdemli başkan yardımcısı olarak görev yapan Doug Betts, LinkedIn hesabını güncelledi ve Apple’ın “Operasyonlar” biriminde çalışmaya başladığını duyurdu. Apple’ın otomobil üretimine gireceğine dair haberler geçtiğimiz şubat ayında gündeme gelmiş, şirket yöneticilerinin otomobilleri “en üst düzey mobil cihaz” olarak tanımlamasıyla dedikodu kazanı iyiden iyiye kaynamaya başlamıştı.

Cupertino merkezli şirketin otomobil uzmanlarını bünyesine kattığı öne sürülmüş, hatta Apple “çalışanlarını çaldığı” iddiasıyla bir elektrikli otomobil bataryası üreticisi tarafından dava edilmişti.

Chrysler’deki son görevinden nasıl ayrıldığı göz önüne alınınca Betts, Apple için ilginç bir seçim gibi gözüküyor. Chrysler’de ürün ve servis kalitesinden sorumlu küresel operasyon yönetimini üstlenen Betts, şirketin Consumer Reports’tan düşük kalite notları alması üzerine 2014’ün ekim ayında görevini bırakmıştı. Daha önce kalite odaklı pozisyonlarda Nissan ve Toyota’da da çalışan Doug Betts, LinkedIn profilinde üretim zincirinde de yer aldığını belirtti.

Tam anlamıyla bir “otomobil insanı” olan Betts’in Apple’da göreve başlaması, şirketin otomobil üretimine başlayacağı yönündeki iddiaları artıracaktır. Yine de, tek bir işe alımın tüm dedikoduları doğrulamayacağını unutmamak gerekiyor. The Wall Street Journal ise Apple’ın Avrupa’nın önde gelen otomobil araştırmacılarından birini bünyesine kattığını iddia etti.

İLGİLİ HABERLER