Manşetler

Chronic Dev Team’in iOS 4 jailbreaking aracı greenpois0n yayınlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Artık iyice tanıdığımız MuscleNerd, Twitter hesabı üzerinden Chronic-dev team’in iOS4 yazılım kırma aracı greenpoison’ın çıktığını duyurdu. Bu durum jailbreaking camiasında işlerin iyice karışmasına neden olacak. Çünkü daha iki gün önce “Geohot” rumuzlu George Hotz herkesten önce davranarak başka bir güvenlik açığından yararlanarak geliştirdiği kendi jailbreaking aracı limera1n’i yayınlamış, 10.10.10 tarihinde çıkacağı duyurulan greenpoison’ın rolünden çalmıştı.

Chronic-dev team, greenpoison’ın çıkışını erteleyip, Hotz’un bulduğu açığı kullanarak kendi aracını çıkarma yolunu seçti. Böylelikle daha önce buldukları ve başlangıçta greenpoison’ın temel aldığı SHAtter açığını da kendilerine saklı tutmaya devam etmiş olacaklardı. Çünkü Apple’ın Hotz’un bulduğu açığı kapatmak için bir çözüm çıkardığı durumda elde SHAtter gibi bir alternatif bulunacaktı.

greenpois0n aracı şu anda sadece Windows sistemler üzerinden kullanılabiliyor. Chronic-dev team OS X ve Linux sürümlerinin “çok yakında” yayınlanacağını taahhüt ediyor. Şu an için bu jailbreaking aracını kullanarak iPhone 3GS, iPhone 4, iPod touch 3G ve 4G ile iPad’i jailbreak etmek mümkün. Apple TV 2G ve iPod touch 2G desteği ise daha sonraki bir sürümde gelecek.

İlgili – greenpois0n

İLGİLİ HABERLER