Teknoloji

Chromium tabanlı yeni Edge Xbox konsollarında teste çıktı

Microsoft, Chromium tabanlı yeni Edge internet tarayıcısını Xbox oyun konsollarında herkese açık şekilde test etmeye başladı. Alfa Skip-Ahead grubu içinde yer alan Xbox test kullanıcıları Xbox One veya Xbox Series X ve S konsollarında yeni Microsoft Edge internet tarayıcısına erişebiliyor.

Test sürümünde henüz eksiksiz bir fare ve klavye desteği bulunmamasına rağmen, internet tarayıcısı bir Xbox oyun kumandasıyla beklendiği şekilde çalışıyor. Bununla birlikte başlangıç safhasındaki test sürümünde ufak tefek hataların da gözlendiği belirtiliyor.

Xbox üzerinde Chromium tabanlı bir internet tarayıcısının bulunması konsolları üzerinden web sitelerine erişmek isteyenlerde büyük memnuniyet yaratacaktır. Üstelik Edge şimdi, Chromium ile genişletilen destek sayesinde Google’ın Stadia oyun servisine de erişim sağlıyor. Bu yeni Edge sürümü, internet tarayıcısı tabanlı oyunlarla olan uyumluluğu daha ileri seviyeye çıkaracaktır. Skype veya Discord gibi servisleri web üzerinden kullanırken de daha iyi bir deneyim sunulacaktır.

Erken test versiyonunda Edge genelinde kullanılanla aynı eşzamanlama motoru kullanılıyor gibi görünüyor. Eklenti desteği, düşey sekmeler, Koleksiyonlar ve çoğu masaüstü Edge özelliği mevcut.

Windows masaüstü sistemlerinde Microsoft Edge’in var olan eski versiyonu için sunulan destek 9 Mart tarihinde bitiyor. Microsoft’un bu güncellenmiş internet tarayıcısıyla gerçekleştirdiği testler, yeni sürümün çok yakında tüm Xbox konsollarına geleceğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER