Teknoloji

Chromium tabanlı Edge’in macOS versiyonu görüldü

microsoft edge chromium

Microsoft geçen ay Windows’da Edge Chromium internet tarayıcısının Canary ve Dev sürümlerini yayınlamıştı. Windows 10 kullanıcıları bu yeni internet tarayıcısını test edebilirken, Mac sahiplerinin Edge’in macOS’te ne zaman çıkacağına dair haberler için beklemesi gerekiyordu. Microsoft henüz çıkış için net bir tarih vermese de, macOS’te Edge’in nasıl görüneceğinin işaretlerini vermeye başladı.

Yazılım devi, dün başlayan Build 2019 geliştirici konferansında Edge’in Windows sürümüne ait yeni özelliklerin duyurusunu gerçekleştirdi. Aynı zamanda yakında çıkacak macOS sürümünü de ucundan gösterdi. Sürümün çok yakında çıkacağını anlıyoruz. Mac kullanıcıları da Windows gibi Edge’in Canary ve Dev sürümlerine erişebilecekler.

Microsoft’un Chromium tabanlı Edge için yaptığı uygulamalar Windows’da performans ve güvenilirlik tarafında önemli ilerlemelerin kaydedildiğini gösteriyordu. macOS tarafında da Chrome’a göre benzer ilerlemeleri görmeyi bekliyoruz. En azından Mac kullanıcılarına Microsoft’un servisleri ve eş zamanlama entegrasyonuna sahip yeni bir Chromium seçeneği kazandırılmış olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER