Teknoloji

Chromium Edge şimdi daha fazla Windows kullanıcısına açıldı

chromium edge
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Chromium tabanlı Edge internet tarayıcısını hem Windows 7 hem de Windows 8 kullanıcıları için teste sundu. Chromium Edge sürümü bundan yaklaşık iki ay önce Windows 10’a, bir ay kadar önce de macOS’e gelmişti.

Microsoft başlangıç aşamasında günlük Canary sürümlerini yayınlıyor. Çok yakında da haftalık olarak sürümlerin çıktığı Dev, yani geliştirici kanalını açmayı planlıyor. Chromium Edge yükleyicisini Microsoft’un Edge Insider sitesi üzerinden indirebilirsiniz.

“Önceki Windows sürümlerinde, deneyim ve özellikleri büyük ölçüde, Windows 10’dakilerle aynı olacak şekilde göreceksiniz; bunların içinde kurumsal müşterilerimiz için sunacağımız Internet Explorer desteği de bulunuyor.” şeklinde bir ifade Microsoft Edge ekibinin konuyla ilgili blog yazısında yer alıyor. Çoğu özellikler aynı olacak olsa da, koyu mod eksik ve Microsoft AAD kullanıcı girişi için desteğin olmadığını söylüyor.

Microsoft Chromium Edge internet tarayıcısını Windows 10, macOS ve şimdi Windows’un daha eski sürümlerinde test ediyor. Şirketin bu sürümü geniş kapsamlı olarak ne zaman sunmaya başlayacağı bilinmiyor. Microsoft Windows 7 için verdiği desteği önümüzdeki ocak ayında sonlandıracak. Buna rağmen Edge Windows 7 için de çıkacak.

Edge Chromium işletmeler için bir IE modu da içerecek. Ayrıca Koleksiyonlar adlı yeni özellik de web kullanıcılarının internette karşılarına çıkan metin, görsel ve diğer bilgileri bir nota aktarmalarını kolaylaştıracak.

İLGİLİ HABERLER