Teknoloji

Chrome’un güvenli Flash eklentisi OS X platformuna da teşrif etti

Windows, Linux ve Chrome OS üzerindeki Chrome kullanıcıları için yaklaşık üç ay önce daha güvenli ve modern bir Flash eklentisi sunan Google, bu eklentinin kapsamını OS X’e genişletti. Aslında geçen hafta yayınlanan Chrome güncellemesine bu Flash sürümü eklenmişti, ancak Google bunun haberini vermekte biraz geç davrandı gibi görünüyor.

Çoğu zararlı yazılım için bir arka kapı vazifesini gören Flash için artık güvenli ve izole edilmiş bir alan oluşturulmuş, böylelikle sistemler için de daha emniyetli bir ortam sağlanmış oluyor. Böylelikle zararlı yazılım veya web sitesine denk geldiğinizde zararlı kod tek bir tarayıcı penceresine sürülüyor, böylelikle bilgisayarınıza veya kişisel dosyalarınıza erişim sağlaması engellenmiş oluyor.

Teknoloji dünyasında Flash’tan uzaklaşmak gibi bir eğilim var, ancak Google onlardan farklı düşünüyor; bu eklentinin en azından kısa vade için fazlaca talep gördüğünü düşünüyor. Bu nedenle Google ve Adobe Chrome kullanıcılarına güçlü bir Flash çözümü sunmak için birlikte çalışmayı sürdürüyor. Sonuç olarak ortaya Chrome kullanıcılarının web’de gezinirken daha güvenli hareket edebileceği bir Flash deneyimi de sağlanmış oluyor.

İlgili >> Chrome Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER