Teknoloji

Medya merkezi uygulaması Plex’in kodlarında Chromecast desteğinin işareti gizli

Türkiye’de resmi olarak satılmayan, ABD’de ise 35 dolarlık fiyat etiketiyle Best Buy, Amazon veya Google Play gibi mağazalarda satılan Chromecast taşınabilir cihazlardan büyük ekranlı TV’lere içerik aktarımı için pratik ve ucuz bir yol sunuyor. Ne var ki, YouTube videolarını izlemek veya Chrome sekmesini yansıtmak dışında Türkiye’deki bir kullanıcının Chromecast ile yapacağı çok fazla şey bulunmuyor.

google-chromecast-inceleme00006

Chromecast sahiplerinin arzu ettiği özelliklerinden bir tanesi de cihazlarında depolanmakta olan multimedya dosyalarını Chromecast üzerinden oynatmak. Kaynakların belirttiğine göre yerel dosya oynatma desteği çok yakında Plex medya merkezi uygulaması sayesinde gelebilir. Ortaya çıkarılan bir ipucu Plex’in çok yakında Chromecast desteği kazanabileceğini işaret ediyor. Plex yazılımı içinde rastlanan Chromecast.xml adlı bir dosyanın Chromecast desteğiyle bağlantılı olduğu düşünülüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Google Chromecast İncelemesi

Plex’i duymayanlar için kısa bir tanıtım yapacak olursak, bu medya merkezi yazılımı yüklü olduğu cihazda bir medya sunucusu oluşturuyor ve aynı ağ içindeki başka cihazların buna erişerek içerik akıtmasını sağlıyor.

Ne var ki, Chromecast üzerindeki Plex desteği için bir engel söz konusu olabilir. Google geçmişte, Plex ile benzer özelliklere sahip olan AllCast uygulamasını korsan içeriği akıttığı gerekçesiyle engellemişti. Plex de benzer amaçlar için kullanılabiliyor, bu da Google’ın yine benzer bir muamele uygulamasına neden olabilir.

İlgili >> Android Community

İLGİLİ HABERLER