Teknoloji

Yeni Chrome OS sürümüyle Chromebook ve Android arasındaki bağ güçleniyor

Google Chrome OS 103 sürümünü dağıtıma çıkardı. Bu yeni sürüm Chromebook ve Android arasındaki paylaşımı kolaylaştırıyor. Phone Hub’ı güncelleyen Google, Chromebook üzerinden Android telefonla çekilen en son fotoğraflara ulaşmayı mümkün kılıyor ve bunun için internete bağlı olmak gerekmiyor.

Artık telefonla çekilen fotoğraflar otomatik olarak Phone Hub’ın Son Fotoğraflar bölümünde gösterilecek. Phone Hub ile telefonun bazı özelliklerini bilgisayar üzerinden kontrol etmek mümkün oluyor. Kullanıcılar buradaki fotoğrafların üzerine tıklatarak fotoğraflarını bilgisayarlarına indirebiliyor.

Chromebook’u internete bağlamak da artık daha kolay olacak. Android telefona kayıtlı olan kablosuz ağlar Yakında Paylaşılanlar ile Chromebook’a gönderilebiliyor. Bunun için önce telefonda kablosuz ağlar menüsüne gitmek, daha sonra da paylaş seçeneği üzerinden ilgili Chromebook’u seçmek yeterli oluyor.

chromebook ve androidDuyurusu daha önce yapılan Chrome OS Screencast uygulaması da dağıtıma çıkıyor. Bu uygulama videoları kaydetmek, kısaltmak ve altyazı eklemek için kullanılabilecek. Yaz bitmeden Chromebook’ları çok sayıda Bluetooth kulaklıkla kolaylıkla eşleştirmek için kullanılacak Fast Pair özelliği de kullanıcılarla buluşacak.

Google Chromebook ve Android arasındaki bağlantıyı kuvvetlendirecek başka yeni özellikleri de yakında kullanıma sunmayı planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER