Teknoloji

Chrome internet tarayıcısı yeni bir yüze kavuşuyor

google chrome material you

Google’ın popüler internet tarayıcısı Chrome, yaklaşan haftalarda ‘Material You’ tasarım dili temel alınarak güncellenecek. Chrome’un Başkan Yardımcısı Parisa Tabriz tarafından yayınlanan blog gönderisine göre, yeni güncelleme daha okunabilir simgeler ve “sekme ve araç çubuğunu daha iyi tamamlayan” renk paletlerini içerecek.

Google Chrome’a gelecek yeniliklerin detayları

Güncellemenin en belirgin özelliği, pencerenin üst kısmındaki köşeler gibi, her şeyin biraz daha yuvarlak hale gelmesi. Fakat sadece Chrome değil, Chrome Web Mağazası’nın arayüzü de ‘Material You’ tasarımı ve yuvarlak köşeler ile güncelleniyor. Bu değişiklikler halka açık bir önizlemeyle zaten kullanıma sunulmuş durumda bulunuyor.

Yeni mağaza tasarımı, eskiye göre çok daha şık görünüyor. Google, Chrome’un Güvenli Tarama araçlarına da bazı güncellemeler getiriyor. Tehlikeli bir siteye giriş yaptığınızda, Google şu anda o siteyi yerel olarak saklanan ve her 30 ila 60 dakikada bir güncellenen bir liste ile karşılaştırıyor. Ancak yaklaşan haftalarda, siteler artık Google’ın kötü siteler listesiyle gerçek zamanlı olarak karşılaştırılacak. Tabriz, “Tehditlerin tanımlanması ve önlenmesi arasındaki süreyi kısaltarak, zararlı yazılım ve kimlik avı tehditlerinden yüzde 25 daha iyi koruma sağlamayı bekliyoruz.” diyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER