Teknoloji

Chrome Windows sürümüne Material Design ve performans güncellemesi

chrome windowsMicrosoft Chrome’un pil performansını son aylarda şiddetli biçimde eleştiriyor. Ancak Google da buna internet tarayıcısına getirdiği güncellemelerle cevap vermeye başladı.

Chrome 53 geride kalan haftanın sonlarına doğru kararlı sürüm kanalı üzerinden dağıtıma sunuldu. Yeni Windows sürümüyle birlikte video oynatma için CPU ve GPU güç tüketim geliştirmeleri getiriliyor. Buna ek olarak önemli performans ve güç iyileştirmeleri de sağlanıyor. Güncellemelerin ne sonuçlar verdiğini testler ortaya koyacaktır, ancak Google’ın dizüstü bilgisayarlardaki pil tüketimini azaltmak için yoğun çaba gösterdiğini görmek sevindirici.

Pil tarafında yapılan düzenlemelerin dışında, en son Chrome güncellemesi HiDPI tarafında iyileştirmeleri ve kullanıcı arayüzüne getirilen Material Design değişiklikler de barındırıyor. Yükleyenler sekmelerde, ikonlarda, navigasyonda ve genel kullanıcı arayüzündeki değişiklikleri fark edeceklerdir.

Hatta Google, gizli dolaşma modu için koyu renkli bir mod da getirdi. Windows 10 kullanıcıları için emoji desteği de sunuluyor. Eğer henüz Chrome 53’ü yüklemediyseniz, Yardım > Hakkında yolunu izleyerek Chrome Windows’un güncellemesini başlatabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER