Manşetler

Chrome web uygulamaları iOS ve Android platformlarına geliyor

Google’ın Chrome web uygulamalarını mobil cihazlara getirmeye yönelik planı olduğu geçen ay ortaya çıkmıştı. Bu plan kapsamında ocak ayı içinde de bir beta sürümünün çıkarılması hedefleniyordu. Google bu plana uydu ve dün itibarıyla geliştiricilerin uygulamalarını iOS ve Android’de çalıştırmalarını sağlayacak bir araç seti sundu.

google-chrome-apps-ios-android-290114

Açık kaynak kodlu Apache Cordova araç zincirini kullanan Google, yazılımcıların uygulamalarını doğal uygulama kabuğu içine yerleştirip App Store ve Google Play mağazaları üzerinden sunmalarını mümkün hâle getiriyor. Araç sayesinde web uygulamalarının mobilde ihtiyaç duyacakları, bildirimler veya yerel depolama alanına erişim gibi gerekli Chrome API’ları da çalıştırılabilir olacak. Şu anda erken ön izleme aşamasında olan bu araç zincirinin henüz geliştirilmeye ihtiyacı var.

Google geçtiğimiz eylül ayında Chrome uygulamalarının masaüstünde normal uygulamaymış gibi çalıştırmalarını sağlayacak aracı kullanıma sunmuştu. Başlangıçta Windows için sunulan bu destek geçen ay için de OS X için de sunulmaya başlanmıştı.

İlgili >> Chromium Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER