Teknoloji

Chrome Web Mağazası üzerinden uygulama indirme devri sona eriyor

chrome web magazasiGoogle, 2016’nın ağustos ayında Chrome Web Mağazası’nda bulunan uygulamalar bölümünü kapatacağını açıklamıştı. Şirket, bunun kimsenin kullanmadığı Chrome Uygulamaları’nı rafa kaldırmak için atılacak adımlardan biri olduğunu belirtmişti.

Google kendisinden beklenen ikinci hamleyi de gerçekleştirdi. Chrome kullanıcıları artık Web Mağazası üzerinden uygulamalara erişemeyecek ve yeni uygulamaları indiremeyecek.

2018’in başı itibarıyla Google’ın internet tarayıcısına yüklenen Chrome Uygulamaları işlemez hâle gelecek. Ancak bu durumdan sadece Mac ve Windows kullanıcıları etkilenecek. Chrome OS kullanıcıları ise bir süre daha Chrome Uygulamaları’ndan yararlanmaya devam edebilecek.

Bu durumun Google Chrome’a eklenti ve tema indirmeyi engellemediğini de belirtmek gerekiyor. Mac ve Windows kullanıcıları, Chrome’un mağazası üzerinden internet tarayıcısı için tarayıcı ve eklenti indirmeye devam edebilecek.

Chrome Web Mağazası uygulamalarının yerini alacak konsept hazır

Chrome Web Mağazası üzerinden uygulama erişimini sonlandıracak olan Google’ın alternatif konsepti de hazır. Şirket, masaüstü bilgisayar kullanıcıları için “Yenilikçi Web Uygulamaları” adını taşıyan çözümünü daha önce duyurmuştu. Hibrit bir çözüm olan Yenilikçi Web Uygulamaları, 2017’nin başında Android’de kullanıcılarla buluşmuştu. Bu teknoloji sayesinde uygulamaların belli özelliklerini internet sitelerine getirmek mümkün oluyor. Yenilikçi Web Uygulamaları’nın 2018’in ortalarında masaüstüne de gelmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER