
Google, Spectre CPU açıklarına karşı getirdiği düzeltmeler nedeniyle Chrome internet tarayıcısının daha fazla bellek kullandığını açıkladı. Konuyla ilgili olarak yayınlanan blog yazısında Google, en yeni Chrome 67 sürümüyle birlikte gelen Site Yalıtım özelliğiyle ilgili detaylar verdi.
Chrome’da açık olarak gelen bu özellik, Spectre yan kanal saldırılarına karşı koruma sağlamak için kullanılıyor. Söz konusu saldırılar çoğu işlemcinin kuramsal yürütme özelliklerini kullanarak normalde kısıtlanmış olması gereken bellek parçalarına erişebiliyor. Ne yazık ki, söz konusu özellik nedeniyle Chrome’un RAM kullanımı artıyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Google Arama artık uçuş fiyatlarını takip edip otel ayırtıyor

100’den fazla teknoloji devi yapay zeka saldırıları için alarm verdi

Google aramada bir adımı daha yapay zekaya teslim ediyor

Google, Gemini 3.5 Transcribe ile konuşmadaki gereksiz sesleri siliyor

Google Gemini’ı hukuk bürolarına taşıdı, işte yapabildikleri
Google’ın yazılım mühendislerinden Charlie Reis, Site Yalıtımı’nın Chrome’un daha fazla işleme süreci oluşturmasına neden olduğunu, bunun da performans noktasında bazı ödünlere neden olduğunu söylüyor. Daha fazla sayıda süreç nedeniyle iş yükü üzerinde toplam yüzde 10 ila 13 arasında bir toplam bellek aşımı söz konusu oluyor. Zaten Chrome’un çok RAM tükettiğine yönelik eleştirilerde bulunanlar için bu, çok hoş bir haber sayılmaz. Üstelik yüzde 10’luk bir artış da, özellikle 4 GB veya daha az bellek barındıran sistemler için gayet ciddi görünüyor.
Bu değişikliğin sonucunda Chrome RAM tüketimi Windows, Mac ve Chrome OS sistemlerinde artıyor. Ancak Google bu olumsuz etkiyi azaltmak için çalışıyor. Reis, ekibinin Chrome’un hem hızlı hem de güvenli kalması amacıyla bu davranışı optimize etmek için yoğun şekilde çalıştığını kaydetti.
Günün Öne Çıkan Fırsatları





REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.
Öte yandan Google, Microsoft’un Chrome’un dizüstü bilgisayarın pil ömrü için pek de iyi olmadığı yönündeki iddiasının ardından, internet tarayıcısını optimize etmek için de çalışmalar yapıyordu.


