Teknoloji

Chrome son versiyonuyla Google Asistan (Now) özelliğine kavuştu

Google’ın Google Asistan’ı (Google Now) masaüstü Chrome internet tarayıcısına getirme çalışmaları nihayet sonuca ulaştı. Chrome’un en son versiyonu normalde Android veya iOS akıllı telefonlarda görüntülenen, ancak henüz Türkiye’de tam anlamıyla kullanamadığımız Google Asistan bilgi kartlarını gösterir hâle geldi. Google Asistan’ın desteklediği ülkelerde yaşayanlar hava durumundan spor karşılaşma sonuçlarına, etkinlik hatırlatıcılardan trafik durumuna kadar birçok bilgiyi internet tarayıcıları üzerinden görebiliyor.

google-now-chrome-250314

Google bu verilerin bazılarının mobil cihazın konumuna göre belirlendiğinin altını çiziyor. Yani eğer akıllı telefon veya bilgisayarınız farklı yerlerde bulunuyorsa, masaüstündeki Google Asistan’dan istenen performansı almanız zor olabilir.

Google Asistan desteği ilk olarak Chrome’un geçen ay yayınlanan beta sürümünde sunulmuştu, ancak şirketin bu özellik üzerinde aylarca çalıştığı da biliniyor.

Asistan kartları Chrome’un bildirim merkezinde görüntüleniyor. Bu merkeze de Windows veya OS X kullanımına bağlı olarak ekranın üstü veya altından erişiliyor. Bildirim merkezi Gmail, Google Drive veya Hangouts üzerinden gelen bildirimleri de görüntülüyor.

Google’ın açıklamasına göre, Google Asistan’ın masaüstündeki entegrasyonu bugün başladı ve önümüzdeki birkaç hafta da devam edecek. Tabii ki, Google Asistan henüz Türkiye’de etkinleştirilmediği için bu özellikten düzgün şekilde yararlanmamız mümkün olmayacak.

Yine de, Chrome içindeki Google Now bildirim özelliklerine, adres çubuğuna yazılan chrome://flags adresiyle erişilen sayfası üzerinden ulaşıldığını ve bu sayfada Google Now bildirimlerinin açılması gerektiğini belirtelim.

İlgili >> Google

İLGİLİ HABERLER