Teknoloji

Chrome Remote Desktop özelliği Chrome OS’e geliyor

chrome-remote-desktop-160115

Chrome OS’in pek fazla su üstüne çıkmayan özelliklerinden bir tanesi de kanallar arasında geçiş yapma imkanı. İsterseniz kararlı modda kalabilir isterseniz de beta veya geliştirici mod kanalına kolaylıkla geçiş yaparak yeni işlevleri test edebilirsiniz. Eğer yurt dışında çıktığınızda bir Chromebook bilgisayar edindiyseniz, geliştirici kanalına geçiş yapın ve Chrome Remote Desktop’u test edin.

Şu anda test aşamasında olan Chrome OS için Chrome Remote Desktop diğer platformlarda olduğu gibi Mac veya PC’ye Chromebook’tan uzaktan erişim gerçekleştirme fırsatı sağlıyor.

Söz konusu özellik şu an için sadece Geliştirici modunda açık, ancak anlaşılıyor ki, Google çok yakında bu işlevi Chrome OS’in final sürümüne de getirecek. Geliştirici, Beta ve Kararlı olarak adlandırılan kanallar Google’ın çıkaracağı işlev ve servisler için oyun alanı olma özelliğini taşıyor. Bazıları Geliştirici veya Beta süreçlerinde takılıp kalırken, bazıları da Kararlı sürecine geçip son kullanıcılarla buluşuyor.

Chrome OS’e eklenen uzaktan masaüstüne bağlanma işlevi sayesinde, Chromebook’lar kurumlar için, özellikle de sahada çalışan elemanları için kullanışlı hâle gelebilir. İş yerinde Mac veya PC kullanan bir çalışan, sahada Chromebook kullanarak maliyet azaltabilir, istediği zaman da Chrome Remote Desktop sayesinde iş yerindeki bilgisayarıyla bağlantı kurabilir. Ayrıca Chrome Desktop Manager’ın Chromebook kullanan öğrenciler için de ideal bir araç olacağını görüyoruz.

İLGİLİ HABERLER