Teknoloji

Chrome OS’li dizüstüler Windows ile başlatılamayacak, Cr-48 için destek sunulacak

Google, Chrome OS ile ilgili son gelişmeleri dün düzenlenen bir basın toplantısıyla açıkladı. Toplantının ardından Google’ın Ürün Yönetiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sundar Pichai’yi yakalayan Engadget editörleri yöneticiye birkaç soru yöneltmişler.

Pichai, 2011’in ortalarında Acer ve Samsung tarafından çıkarılması beklenen Chrome OS laptop’ları hakkında yorum yapmaktan kaçınırken Atom işlemci taşıyan bu dizüstülerde Windows işletiminin alternatif işletim sistemi olarak sunulmayacağını belirtti. Aslında, sertifikalı Chrome OS dizüstü bilgisayarları iki farklı işletim sistemiyle başlatılabilme desteğini zaten sunmayacak. Tabii ki, bir geliştirici bilgisayarı vazifesi göre Cr-48’de yönetici haklarına erişim olacağı için bu bilgisayarı Windws ile başlatmak mümkün olacak, ancak büyük üreticilerin gelecek yıl piyasaya sunacağı bilgisayarlarda Google ve Microsoft’un işletim sistemleri yan yana bulunmayacak.

Engadget editörleri Sundar Pichai’ye Chrome OS ile ilgili en büyük endişelerinden bir tanesini, müşteri hizmetlerini de sordular. Engadget’ın bu soruyu yöneltmesinin nedeniyse geçmişte birkaç dizüstü bilgisayar üreticisinin Google’ın bu işletim sistemi için müşteri desteği sunmamasının büyük bir sorun olduğuna dair görüşleriydi. Pichai bunun geçerli bir endişe olduğunu, ancak işletim sisteminin mükemmel derecede basit bir şekilde tasarlandığını ve Google’ın bu işletim sistemi kitlelerle buluştuktan sonra kafası karışmış veya problem yaşamış müşteriyle karşılaşmayı ummadığını belirtti. En azından, Google Cr-48 almış olanlara canlı müşteri desteği sunacak ve ortaya çıkması muhtemel sorunlarda yardımcı olacak. Ancak bu desteğin sadece pilot programla sınırlı olup olmadığı bilinmiyor. Her ne olursa olsun, gelecek yıl içinde herşeyi net bir şekilde görmüş olacağız.

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER