Teknoloji

Chrome OS’in Seç ve Konuş aracına daha fazla doğal insan sesi

chrome os seç ve konuş

Disleksi, dünya nüfusunun yüzde 20’sini etkiliyor ve en yaygın öğrenme güçlüklerinden biridir. Bu nedenle, Chrome OS’teki “Seç ve konuş” aracı gibi erişilebilirlik özellikleri hayati derecede önem taşıyor.

Söz konusu özellik metnin bir bölümünü seçmenize ve işletim sistemi tarafından sesli olarak okunmasına olanak tanıyor. Yılın başlarında oynatma kontrolleri ekleyen bir güncellemenin ardından Google, artık daha fazla insan sesine sahip seçenekler sunuyor. Perşembe günkü güncellemeyle, özellik 25 dilde ve çeşitli aksanlarda sunuluyor ve daha fazlası da gelecek.

Google, yeni sesleri geliştirmek için hem disleksi ile yaşayan insanlarla hem de eğitimcilerle çalıştı. Şirket, özellikle sınıf ortamlarında okuduğunu anlama konusunda yardımcı olması gerektiğini söylüyor.

Seç-konuş’u Chromebook’un ayarlar menüsünden etkinleştirmek mümkün oluyor. Özellik açıldığında, metnin bir bölümünü imleçle seçin ve seçiminizi dikte etmek için Everything düğmesine veya Chrome OS için Başlatıcı ve S tuşlarına birlikte basın.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER