Teknoloji

Chrome OS yerleşik ekran kaydedicisi ile güncelleniyor

chrome os

Ucuz, dayanıklı ve güvenilir olmaları nedeniyle Chromebook’lar genellikle okullarda en çok tercih edilen dizüstü bilgisayarlar arasında bulunuyor. Google, bu cihazları yeni özelliklerle öğrenciler için biraz daha kullanışlı kılıyor. Buna ek olarak, Chrome OS ile sunulan eğitim odaklı ürünler de güncelleniyor.

Google, 40 yeni Chrome cihazının sözünü vermeyi de ihmal etmedi. Chrome OS’e erişilebilirlik konusunda bazı dokunuşlar yapan şirket, yerleşik ekran kaydedicisini de Chrome OS’e ekliyor.

Ekran kaydedicisi, mart ayında yayınlanacak güncellemeyle Chromebook’lara gelecek. Böylelikle kullanıcıların başkalarına bir şeyleri nasıl yapabileceklerini anlatması kolaylaşacak. Google 40 yeni Chrome cihazı konusunda detay vermedi. Ancak bu grupta melez cihazların olacağı ve dokunmatik ekran, kalem desteği, çift kamera ve LTE bağlantısı gibi özelliklerin sunulacağı belirtildi. Google, Chromebook seçiminde yardımcı olacak yeni bir rehber de hazırladı.

Google, ChromeVox adını taşıyan ekran koruyucusuna da erişilebilirliği artırma hedefleri konusunda iyileştirmeler yaptı. Bilgilendirme ekranlarının geliştirilmesi, ChromeVox menülerinde arama yapılabilmesi ve pürüzsüz ses değiştirme gibi özellikler kullanıcılara sunulacak.

Chrome OS ile yapılan güncellemeler bunlarla sınırlı kalmıyor. Ebeveynlere çocuklarının okul hesaplarını Family Link’teki çocuk hesaplarını bağlama imkanı veriliyor. Böylelikle çocukların evden okul hesaplarına bağlanması kolaylaşıyor.

İLGİLİ HABERLER