Teknoloji

Chrome OS versiyon 37 güncellemesiyle daha fazla masaüstü deneyimi sunuyor

google-chrome-logo-230513

Google Chrome OS 37 numaralı versiyona güncellendi. Yeni sürüm beraberinde getirdiği onlarca değişiklikle web tabanlı işletim sisteminin daha fazla şekilde tam donanımlı bir bilgisayarmış gibi işlemesini sağlıyor.

Güncellemeyle birlikte gelen en dikkat çekici değişiklik olarak çoklu kullanıcı hesabı yönetimi gösterilebilir. Bundan böyle aynı anda birden fazla kullanıcı giriş yapabilecek, Google bu kullanıcıların her seferinde kullanıcı girişi ve çıkışı yapmalarını gerektirmeyecek, kolay geçişi sağlayacak yeni bir yöntem ekledi.

Windows ve OS X yıllardır bu tarz kullanıcı hesabı yönetim özelliğine sahipti, en sonunda Google da bunu hayata geçirmiş ve bir Chromebook’un daha fazla kullanıcı tarafından kullanılmasına izin vermiş oldu.

Diğer değişikliklerin arasında Chrome başlatıcısında “uygulama bilgisi” görünümü, tarayıcısı sekmesi yerine kendi penceresi içinde görünen ayarlar penceresi, gizli dolaşım modunda gezinirken dosyaları Google Drive’a kaydetme imkanı da bulunuyor. Son değişiklik kurumların ilgisini çekecektir, Chrome OS organizasyonların farklı cihazlarda yer imleri gönderimini ve yönetimini mümkün hâle getiriyor.

Her ne kadar hiçbirisi çığır açıcı değişiklikler olmasa da, Chrome OS bu küçük güncellemeler sayesinde masaüstü işletim sistemi havasını vermeye daha fazla yaklaşıyor. Güncelleme Acer C7 Chromebook, Samsung Chromebook Series 5 ve HP Pavilion Chromebook haricindeki bütün Chromebook kullanıcılarına ulaşmaya başladı.

İLGİLİ HABERLER