Teknoloji

Chrome OS tabletlerde Android’in yerini almaya neredeyse hazır

google chromebook
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

chrome osGoogle’ın Chrome için hazırladığı en yeni sürüm olan 64. versiyon, Chromebook’larda yerini almaya başladı. Söz konusu sürüm, uzun zamandır ihtiyaç duyulan ve beklenen tablet odaklı özellikleri beraberinde getiriyor. Tablet modunda çoklu görev için bölünmüş ekran özelliğinin eklenmesi ve Android’den alınan ekran görüntüsü özelliğinin varlığı dikkat çeken yenilikler olarak öne çıkıyor. Yapılan değişiklikler standart gibi görünse de, Chrome OS’in gelecekte tabletlerde Android’in yerini almaya hazır olduğunu göstermeleri açısından önem taşıyor.

Google’ın Chrome ve Android ekipleri, her iki platformun da en iyi yönlerini uygun fiyatlar karşılığında deneyimlemeyi mümkün kılacak hibrit cihazlar üzerine çalışmaya daha önce başlamıştı. Bu çalışmalar doğrultusunda Android uygulamaları Chrome işletim sisteminde de çalışır hâle gelmiş, ancak Google’ın bu desteği daha iyi işler hâle getirmesi biraz zaman almıştı. Örneğin, Android uygulamaları geçtiğimiz ay itibarıyla Chromebook’larda arka planda çalışma yeteneğine kavuşmuştu.

İki platformun yakın vadede tamamen birleşmesi pek olası görünmüyor. Bu birleşmenin uzun vadede gerçekleşmeyebileceğini de belirtmek gerekiyor. Google bu iki platformdan birini çıkarmadan birleştirme fikrinin etrafında dolaşsa da, şirket adına Android’in daha baskın bir değer olduğu rahatlıkla söylenebilir. Google’ın öncelikli mobil platformu hâlâ Android. Chrome OS ise Chromebook’lar ile başladığı yolculuğunda zaman içinde tabletleri de yönetecek kadar yetenekli hâle gelmiş durumda.

Google’ın tablet vizyonunun merkezinde Chrome OS bulunuyor

Google’ın tablet vizyonunun merkezinde Chrome OS’in bulunduğunu görmek çok zor değil. Şirket, uzun vadede ikisi bir arada cihazların ve standart Chromebook’ların Chrome işletim sistemiyle çalışan tek bir kategoriye dönüşmesini planlıyor. Bunun ilk işareti de geçtiğimiz hafta internete sızan Chrome OS yüklü Acer tablet fotoğraflarıyla gelmişti.

İLGİLİ HABERLER