Teknoloji

Chrome OS onuncu yaşını yeni özelliklerle kutluyor

chrome os

Google, Chromebook’ların onuncu yaşını Chrome OS platformu için sunduğu yeni özelliklerle kutluyor. Bu yeni özellikler arasında göze ilk olarak Phone Hub çarpıyor. Phone Hub sayesinde Android telefonlar Chromebook’a rahatlıkla bağlanıyor. Böylelikle Chromebook sahipleri gelen SMS’lere yanıt verebiliyor, telefonun pil ömrünü kontrol edebiliyor, Wi-Fi bağlantı noktasını aktif hâle getirebiliyor veya cihazın yerini kolaylıkla tespit edebiliyor.

Phone Hub’a görev çubuğundaki bir araç takımı üzerinden erişilebiliyor. Araç takımı genişletildiğinde kullanıcılar telefonlarında baktıkları Chrome sekmelerini de bilgisayarda görebiliyor. Paylaşılan bilgiler, Phone Hub’ın hem Android hem de Chromebook kullananlar için bir hayli yararlı olacağını gösteriyor.

Google bir taraftan da Wi-Fi Sync özelliğini daha fazla cihaza götürüyor. Wi-Fi Sync ile kullanıcılar daha önce Android telefonlarında veya Chrome OS’in yüklü olduğu diğer cihazlardan bağlandıkları kablosuz ağlara rahatlıkla bağlanabiliyor.

chrome osChrome OS’e eklenen bir diğer özellik ise Nearby Share. Bu özellik Chromebook ve Android cihazlar arasında kolaylıkla paylaşım yapmayı sağlıyor. AirDrop’a benzer bir yapıda çalışan özellik, önümüzdeki aylarda Chrome OS’te yerini alacak.

Google Screen Capture (Ekran Yakalama) özelliğini de Chrome OS’in Hızlı Ayarlar menüsüne yerleştiriyor.

Chrome OS’in Pano özelliği de iyileştirilen noktalar arasında bulunuyor. Buraya son kullanılan unsurlardan beş tanesi ekleniyor. Böylelikle pencereler arasında geçiş yapmadan aktif pencereye bir şeyler yapıştırmak mümkün oluyor. Güncellenmiş bu pano deneyimine Başlatıcı Anahtarı üzerinden erişilebilecek. Hızlı Yanıtlar özelliği ise bir kelimenin üzerine sağ tık yapıldığında o kelimenin tanımını, çevirisini veya birim olarak dönüştürülmüş hâlini görmeyi mümkün kılıyor.

Chrome OS kullanıcıları sanal masaüstü özelliği Desks’in de yenilendiğini görecek. Bir Chromebook yeniden başlatıldığında sanal masaüstleri de yeniden başlatılacak. Buna ek olarak, açık bir pencerenin üzerinde sağ tık yapıldığında uygulamalar farklı sanal masaüstlerine gönderilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER