Teknoloji

18 Chromebook modelinde daha Linux uygulamaları çalıştırılabilecek

chrome os linuxChrome OS Linux uygulamalarını çalıştırabilme yeteneğine kısa bir süre önce kavuşmuştu. Söz konusu destek ilk etapta oldukça kısıtlı bir çerçevede sunulsa da, beklenen genişleme yavaş yavaş gerçekleşmeye başladı. XDA Developers’ın haberine göre, Intel’in Apollo Lake mimarisiyle yapılan işlemcilerini taşıyan 18 Chromebook modelinde daha Linux uygulamalarını çalıştırmak mümkün hâle geldi.

Listede Lenovo, Acer, Asus ve Dell gibi şirketler tarafından üretilen Chromebook modelleri bulunuyor. Söz konusu modeller arasında Lenovo’nun Thinkpad 11e Chromebook’u, Acer’ın Chromebook Spin 11 ve Chromebook 15, Asus’un Chromebook Flip ve Dell’in Chromebook 11 cihazları öne çıkıyor.

Linux uygulamaların çalıştırılabildiği ilk Chromebook’lar ise Google’ın kendi üretimi olan Pixelbook ve Samsung Chromebook Plus olmuştu. Apollo Lake işlemcili Chromebook modellerinin listeye eklenmesiyle birlikte Linux uygulamalarını destekleyen Chromebook modellerinin kapsadığı fiyat yelpazesi de genişlemiş oldu.

Gerekli güncelleme için çalışmalar hâlâ devam ediyor. Dolayısıyla ilk etapta Canary ve Geliştirici kanalı kullanıcıları bu imkandan yararlanabilecek. Chrome OS Linux uygulamalarını son kullanıcılarla buluşturmaya ise yıl içinde yayınlanacak Chrome 69 güncellemesiyle başlayacak.

İLGİLİ HABERLER