Teknoloji

iPhone’un Chrome OS ile mobil bağlantı paylaşımı kolaylaşıyor

hp chromebook 14 chrome os

Chrome OS, çok yakında bir iPhone ile USB üzerinden veri bağlantısı kurabilecek. Böylelikle iPhone sahiplerinin elinde mobil veri paylaşımı için kablosuz bağlantı dışında bir seçenek de olacak.

Bu yeniliği, Chromium’un kaynak kodunu inceleyen Chrome Unboxed sitesi ortaya çıkardı. Telefonun gücünü daha az tüketen USB bağlantısı, kablosuz bağlantıya kıyasla daha güvenilir bir seçenek niteliği de taşıyor.

Chrome OS’te Android için USB yoluyla bağlantı paylaşımı özelliği bir süredir mevcut. Buna ek olarak, Instant Tethering özelliğiyle de Chromebook’un Android telefon üzerinden hızlı şekilde internete bağlanması mümkün oluyor. Instant Tethering cihazda doğrudan LTE bağlantısının bulunması kadar pürüzsüz bir çözüm olmasa da, kullanıcılar açısından zahmeti ciddi ölçüde azaltıyor. iPad’de ise hâlihazırda USB ile bağlantı paylaşımına yönelik bir özellik mevcut değil.

iPhone’ların USB ile bağlantı paylaşabilmesi özelliğinin tüm Chrome OS kullanıcılarına ne zaman açılacağı henüz bilinmiyor. About Chromebooks sitesinde yer alan habere göre, bunun sağlanması için Linux kernel’inde bir değişiklik yapılması gerekiyor. Bu da özelliğin tüm kullanıcılara açılmasının zaman alabileceği anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER