Teknoloji

Chrome OS hata raporları Acer netbook’u ve dokunma dostu Seabord cihazını müjdeliyor

Hata raporlarına bakmak gelecekle ilgili fikir yürütmek için sık kullanılan yöntemlerin başında gelir ve bu yöntem henüz duyurusu yapılmamış Chrome OS cihazları hakkında bazı teknik özelliklerin elde edilmesinde de işe yarıyor.

Hata raporlarında göze çarpan modellerden ilki Acer tarafından sunulan ZGB kod adlı bir netbook. Bu cihazın 1366 x 768 çözünürlüklü, 10-12 inç aralığında büyüklüğe sahip bir ekran barındırdığı anlaşılıyor. Chrontel’in kodlayıcı yongasıyla güçlendirilen HDMI portu sayesinde netbook ekran görüntüsünün harici ekranlara aktarılabileceği de bu kayıtlarda dikkat çekiyor. AMD’nin Fusion netbook platformu doğal HDMI desteği sunuyor, bu nedenle ZGB’nin Atom işlemci üzerinde web tabanlı işletim sistemiyle çalışacağını söyleyebiliriz.

Chrome OS hata raporlarında bahsi geçen diğer cihaz ise Seabord. Tegra 2 desteğine sahip olan ve dokunmatik ekran barındıran bu cihazla ilgili olarak kapak anahtarı ve fiziksel klavyenin varlığından da bahsediliyor. Bu durum döndürülebilir ekranlı veya Eee Pad Slider gibi bir tasarımın yolda olduğunu düşündürüyor. Bu melez tasarım bir çift USB portunun ve HDMI jakının varlığını da mantıklı kılıyor. Açıkçası, bahsettiğimiz bu cihazların hiçbirisi henüz kesinlik kazanmış değil, bununla birlikte Seabord’un kapalı testlerde kullanıldığı söyleniyor. Tüm bu bilgiler bu yılın ilerleyen zamanlarında tanışmayı beklediğimiz internet tarayıcı tabanlı işletim sistemiyle tanışana kadar neyle karşılacağımızı az da olsa bilmemizi sağlıyor.

İlgili – Macles
İlgili – Chrome Story

İLGİLİ HABERLER