Teknoloji

Google Chrome OS’i PC ve Mac’lere getiriyor

chrome os flex
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, Chrome OS Flex adlı yeni bir Chrome OS sürümünün erken erişime açıldığını duyurdu. İşletmeler ve okullar için tasarlanan Chrome OS’in bu yeni sürümü, eski PC’lerde ve Mac’lerde çalışacak şekilde tasarlandı. Google’ın konuyla ilgili blog yazısına göre işletim sistemi sadece dakikalar içinde kurulabiliyor.

Google, Chrome OS Flex’in bir Chromebook’taki işletim sistemi ile aynı şekilde görüneceğini söyledi. Bu sürüm de aynı kod tabanından oluşturuldu ve aynı yayın kadansını takip ediyor. Şirket, bazı özelliklerin kullandığınız bilgisayarın donanımına bağlı olarak bulunabileceği konusunda uyarıda bulunuyor. Bu, her zaman açık Google Asistan ve Android telefon senkronizasyonu da dahil olmak üzere birçok özellik için geçerli gibi görünüyor.

Bu, Chrome OS’in, yüklü olarak gelmediği cihazlarda ilk kez görünmesi olmayacak. Google, kısa süre önce, kullanıcıların eski bilgisayarları Chrome OS sistemlerine dönüştürmesine olanak tanıyan CloudReady adlı bir uygulama satan Neverware’i satın aldı. Bu, Chrome OS’i ve geleceğini PC alanında bir sonraki aşamada nerede görebileceğimize dair söylentileri ateşlemişti.

Bu satın alma işleminden bu yana Google, “CloudReady’nin avantajlarını Chrome OS’nin yeni bir sürümüne entegre etmek için çok çalışıyoruz.” demişti. Bu, Google’ın ilk adımı gibi görünüyor.

Chrome OS Flex’i kendiniz denemek isterseniz Chrome Enterprise web sitesinden daha fazla bilgi edinebilirsiniz. İşletim sisteminin hâlâ erken erişim modunda olduğunu unutmayın, bu nedenle çeşitli hatalarla karşılaşabilirsiniz. Cihazınıza yüklemeden önce kurcalamayı tercih ederseniz, doğrudan bir USB sürücüsünden ön yükleme işlemini gerçekleştirmeniz mümkün oluyor.

İLGİLİ HABERLER