Teknoloji

Chrome OS için değişken ekran yenileme hızı özelliği test ediliyor

chrome indirilenler çubuğu altta gösterme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, Chrome OS 101 Geliştirme Kanalında değişken yenileme hızları (VRR) desteğini test ediyor. Google’ın uyumlu ekranlarla kullanılabileceğini söylediği özelliğe erişmek için chrome://flags#enable-variable-refresh-rate adresinde bir bayrağı etkinleştirmeniz gerekiyor.

VRR, bir ekranın yenileme hızını, ekrandaki her şeyin saniyedeki kare sayısı (FPS) ile senkronize ederek ekranın yırtılmasını önlemeye yardımcı oluyor. Google’ın bu özelliği test etmesi, Chrome OS’de daha sorunsuz bir oyun deneyimine işaret edebilir. Oyun odaklı üç özel Chromebook’un piyasaya sürüldüğüne dair söylentiler de ortalıkta dolaşıyor ve bu olasılık, RGB klavye desteği ekleyen yeni bir Chrome OS bayrak ayarıyla birlikte daha da güçlendi.

Ancak öte yandan VRR desteği, gelecekteki Chrome OS tabletleri için yükseltilmiş bir yenileme hızının sinyalini verebilir. Bazı incelemeler işletim sisteminin şu anda tablet biçiminde kullanıldığında oldukça hantal olduğunu işaret ediyor. Chrome OS çalıştıran tabletler, Samsung ve Apple gibilerle rekabet etmek istiyorlarsa VRR’ye ihtiyaç duyacaklardır. Samsung Galaxy Tab S8 tablet serisi 120 Hz yenileme hızına sahipken; iPad Pro, ProMotion desteği (Bu, temelde VRR’nin başka bir nitelendirmesidir.) ile birlikte geliyor. Tüm bunlar, kaydırma animasyonlarını daha pürüzsüz hale getiriyor.

İLGİLİ HABERLER