Teknoloji

Chrome OS çok yakında harici sürücüden Google Drive’a doğrudan yükleme imkanı sunacak

hp-chromebook-14-touch-231214

Bulut tabanlı işletim sistemi Chrome OS gitgide daha fazla ilginç özellik kazanıyor. Remote Desktop uzaktan masaüstü erişim özelliğinin ardından Chrome’dan ayrılmadan bir Windows, Mac veya Linux bilgisayara uzaktan erişim ve yönetim mümkün oluyor. Her ne kadar söz konusu işlev henüz “beta” aşamasında olsa, üstünde çalışmalar devam etse de, bunlar Chrome OS’in doğru yönde ilerlediğini, internet tarayıcısı tabanlı işletim sisteminin giderek gerçek bir masaüstü işletim sistemine dönüştüğünü gösteriyor.

Chrome OS’i gerçek bir masaüstü işletim sistemine dönüştürecek önemli bir yenilik daha yolda görünüyor. Chrome’un geliştirici merkezi olan Chromium’da açığa çıkan bilgiye göre, çok yakında Google Drive harici sürücü veya SD karttan buluta doğrudan dosya iletimine imkan tanıyacak.

Genellikle bu gibi erken bilgiler kodların taranmasından elde ediliyor. Bir kodlama kaydı harici sürücüden Google Drive’a aktarılan dosyaların durumlarını gösteriyor. Aynı zamanda yüklenenler için yönetim özelliğiyle ilgili çeşitli sızıntılar da mevcut.

Şu anda “buluta aktarma” olarak Türkçeleştirebileceğimiz şekilde “cloud import” olarak adlandırılan bu yeni işlev sayesinde buluta yüklemeler için Chromebook’u bir ara istasyon olarak kullanmak gerekmeyecek. Tabii ki, SD kart veya harici disk Chromebook bilgisayara bağlı kalmak zorunda olacak, ancak aktarılacak dosyaların cihazın dahili sürücüsüne aktarılıp oradan Google Drive’a aktarılmasına gerek kalmayacak; doğrudan SD kart veya harici sürücüden Google Drive’a yükleme yapılacak.

Söz konusu işlevin ne zaman geleceği henüz bilinmiyor. Google Chrome OS’i sürekli geliştirmeye, yeni işlevler eklemeye devam ediyor. Bu yeni işlevi de önümüzdeki aylarda Chrome OS’in nihai sürümlerinde görmeye başlarız.

İLGİLİ HABERLER