Teknoloji

Chrome OS Android’den yeni bir özelliği daha almak üzere

google pixelbook
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

chrome os androidChrome OS ve Android birbirlerine giderek daha fazla yakınsıyor. Aralarında Google Pixelbook’un da bulunduğu birçok Chromebook bilgisayar da Android uygulamalarını telefonlar veya tabletler gibi çalıştırabiliyor. Görünüşe göre masaüstü işletim sistemi mobil kardeşinden yeni bir özelliği daha almak üzere.

Chrome Story‘nin en son kod güncellemelerindeki bulgulara dayandırdığı haberine göre, bildirim etiketleri de çok yakında Chrome OS’e geliyor. Küçük bildirim etiketleri Android 8.0 Oreo ile birlikte gelmiş, bunlar sayesinde bir uygulamanın görülmeyi bekleyen bildirimlerinin bulunduğu daha açık şekilde gösterilmeye başlanmıştı. Söz konusu özellik iOS’te ise yıllardır bulunuyordu.

Chromebook’lar ve Chromebox’lar Android tarzında uygulama çekmecesi de barındırıyor. Yakında uygulama bildirim ikonları da buralarda gösterilmeye başlanacaktır. Görünen o ki, bu etiketler Chrome OS’te hem Android uygulamaları hem de web uygulamaları içinde çalışacak.

Daha fazla kod yorumuna bakıldığında, Chrome OS’te Android’de olduğu gibi, bir uygulama ikonuna uzunca bastırıldığında açılacak hızlı aksiyon menülerinin de bulunacağı anlaşılıyor. Örneğin, Mesajlar uygulamasının ikonuna bastırılıp bekletildiğinde en son iletişim kurulan kişilerin listesi menüde gösterilecek.

Chromebook’lara son aylarda getirilen Android uygulama entegrasyonu kullanışlılığı bir hayli artırdı. Yine de, bazı taraflarda hâlâ aksamaların olduğu, örneğin bir Play Store bağlantısını açmanın istenen sonucu vermediği, işletim sisteminin bu bağlantıyı Play Store uygulaması ya da Play Store web sitesi ikilisinden hangisi içinde görmek istediğinize karar veremediği söyleniyor.

Google’ın bu iki işletim sisteminin sunduğu deneyimi birleştirme işleminde henüz sona gelmediği görülüyor. Belki de gizemli Fuchsia OS işletim sistemi gelecekte her ikisinin yerini alabilir.

İLGİLİ HABERLER