Teknoloji

Chrome OS 79 ile uygulama yönetimi kolaylaşıyor

chrome os 79

Google, işletim sistemi platformu Chrome OS‘in mümkün olan tüm senaryolarda kullanıcılarına yardımcı olmasını amaçlıyor. Bir zamanlar sadece bir internet tarayıcısı olan Chrome, günümüzde hem iş hem de eğlence için kullanılan bir platform niteliği taşıyor. Sürekli olarak yeni özellik ve uygulamalarla büyüyen platform, artık işten eğlenceye kadar pek çok aktivitede kullanıcılarına yardımcı oluyor. Chrome OS 79 güncellemesi de platformun işlevselliğini ve istikrarını artıracak çeşitli yenilikleri beraberinde getiriyor.

Acer Chromebook Tab 10 dışındaki tüm Chromebook’larda büyük ekranlar bulunuyor. Bu da söz konusu cihazları, medya içeriklerinin tüketimi için uygun hâle getiriyor. Bu cihazlar, doğal olarak müzik dinlerken de kullanılabiliyor. Videolardan farklı olarak cihazdan uzaktayken veya ekran kilitliyken de müzik dinlenebiliyor. Ancak kullanıcıların kilit ekranındayken bir şarkıyı değiştirmeleri veya durdurmaları mümkün olmuyordu.

Chrome OS 79’la birlikte kullanıcılar, kilit ekranı üzerinden de çalan şarkıları durdurabiliyor veya değiştirebiliyor. Artık kullanıcılar çalan şarkının adını görmekten fazlasını da yapabilecek. Bu yeni özellik yerel Chrome OS uygulamalarının yanı sıra Chrome OS’te çalıştırılan Android uygulamalarını da destekleyecek.

chrome os 79

Chrome OS 79 güncellemesi başka yenilikler de getiriyor

Chrome OS’in uygulama ekosisteminde Android ve Linux’tan gelen farklı seçenekler bulunuyor. Bu uygulamaların hepsinin gözetimini gerçekleştirmek fazla zahmetli bir iş olabiliyor. Chrome OS’in en son versiyonuyla kullanıcıların tüm uygulamalarını tek bir liste üzerinde görmeleri mümkün hâle geliyor. Bu liste üzerinden uygulama yönetimi de yapılabiliyor.

Chrome OS 79’un kullanıcılara sunduğu başka yenilikler de mevcut. İşlemci ve pil tüketimini sınırlandırmak için sekmeleri dondurmak ve geliştirilmiş Genel Bakış modu, Chrome OS 79’un yenilikleri arasında bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER