Teknoloji

Chrome OS 70 beraberinde tablet dostu özellikler getiriyor

chrome os 70

Chrome OS 70 sürümü, Google’ın platformunun birden fazla forma uygun bir yapıya bürüneceğine dair şüpheleri ortadan kaldıracak gibi görünüyor. Söz konusu sürüm Android uygulamalarıyla olan uyumluluğu geliştirmesinin yanı sıra, tablet dostu özellikleri de beraberinde getiriyor.

Tablet dostu özellikler arasında ekrandaki yeri değiştirilebilen klavye öne çıkıyor. Klavyesiz dokunmatik ekranlı Chrome OS cihazlarının varlığı, bu desteği anlamlı kılıyor.

Klavye odaklı bir diğer yenilik ise kullanıcıların diledikleri zaman el yazısı klavyesine geçebilmesi oluyor. Acer ve Samsung gibi üreticilerin kalem desteğine sahip Chromebook’larının bulunması, söz konusu yeniliği işlevsel kılıyor. Kısa süre önce tanıtılan Google Pixel Slate de bu destekten yararlanacak cihazlar arasında bulunuyor.

Yeni Chrome OS sürümüyle işletim sistemindeki ikonlar da biraz daha büyüyor ve parmakla dokunmaya daha uygun hâle geliyor. Bu değişimin etkisinin en somut görüldüğü yerler başlatıcı ve sistem tepsisi oluyor. Güncelleme Android uygulama kısayolları için de destek getiriyor.

Chrome OS 70 ekosistemin üçte birine ulaştı

Chrome Unboxed’ın haberine göre, Chrome OS 70 hâlihazırda Chrome OS ekosisteminin yaklaşık yüzde 33’lük kısmına ulaştı. Tüm Chromebook’ların güncellemeye uygun olamayabileceği belirtilirken, bazı cihazlarda da AV1 video codec desteği gibi özelliklerin çalışmayabileceği ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER