Teknoloji

Chrome OS 100 yeni başlatıcı tasarımıyla geliyor

chrome os 100

Google’ın Chrome OS platformunun 100 numaralı sürümünü dağıtıma çıkardı. Şirket işletim sistemini, tıpkı Chrome internet tarayıcısı gibi, dört haftada bir güncelliyor. Yeni sürümle birlikte Chrome OS’in başlatıcısı daha sezgisel ve kolay kişiselleştirilebiliyor.

Windows’taki Başlat menüsünün muadili olan başlatıcı, geçmiş versiyonlara göre daha kullanıcı dostu bir tasarıma kavuşuyor. Yuvarlatılmış köşelerle yenilenen başlatıcı, artık ekranın ortası yerine kenarından açılıyor.

Kullanıcılara ikonları sıralamak için de yeni seçenekler sunuluyor. Ada veya renge göre manuel bir düzenleme yapılabiliyor. Arama çubuğunda ise Google’ın sağladığı detaylı ön izlemeler gösteriliyor ve Chrome’daki açık sekmeye de kolaylıkla geçiş yapılabiliyor.

Yeni başlatıcı sürümü geçtiğimiz yazdan bu yana Chrome’un Canary isimli geliştirici kanalında kullanılabiliyordu. Google ilk günlerde bazı problemleri olan yeni tasarımın sorunlarını çözmüş gibi görünüyor.

chrome os 100Chrome OS 100 sürümüyle gelen bir diğer yenilik ise dikte düzenleme. Kullanıcılar sesli olarak bir metin yazdırırken “sil” diyerek yazdıkları son harfi silebilecek veya “yeni karaktere geç” diyerek imlecin yerini değiştirebilecek. Kamera uygulaması üzerinden GIF animasyonu oluşturabilmek, YouTube için Family Link desteği ve çevrimdışı erişim imkanı sunan yeni YouTube uygulaması da güncellemenin getirdikleri arasında bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER