Teknoloji

Chrome sürekli açık “OK Google” sesli arama özelliğini masaüstü uygulamasından kaldırdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ok-google-171015

Google’ın internet tarayıcısı Chrome, en dikkat çekici özelliklerinden birisine veda ediyor. Bundan böyle, masaüstündeki Chrome kullanıcıları “OK Google” komutunu kullanarak sesli arama başlatamayacak.

Tarayıcının en son sürümü olan Chrome 46’da söz konusu özellik bulunmuyor. Kullanıcılar Google ana sayfasındaki mikrofona tıklayarak sesli arama gerçekleştirebiliyor.

Google’dan yapılan açıklamada, OK Google’ın Windows, OS X ve Linux’ta fazla kullanılmadığı için kaldırıldığı belirtildi. Google, hafta içinde Chrome’un bildirim merkezini kapatmasını da aynı gerekçeye dayandırmıştı. Chromebook’larda halen “OK Google” komutu ile sesli arama başlatılabiliyor.

Google’ın bazı özelliklerini kaldırması kulağa şaşırtıcı gelse de, biraz düşünüldüğünde şirketin mantıklı hareket ettiği görülüyor. Son yıllarda Chrome’un performansına ve dizüstü bilgisayarlardaki olumsuz pil ömrü etkisine yönelik eleştirilerin arttığı göz önüne alınınca fazla talep görmeyen özellikleri ayırma kararının ortaya çıkışı daha iyi anlaşılıyor.

İLGİLİ HABERLER