Teknoloji

Chrome logosu sekiz yıl sonra ilk kez değişiyor

google chrome logosu

Chrome, 2014’ten bu yana ilk kez logosunu değiştiriyor. Aradaki farkı görmek için biraz daha detaylı bakmanız gerekecek.

Google Chrome tasarımcısı Elvin Hu, Twitter’daki bir ileti dizisinde logonun yeniden tasarımına dair ilk bakışın yanı sıra, her zaman çok incelikli değişikliklerin ardındaki düşüncelerden bazılarını dile getiriyor. Her renk arasındaki sınırlara gölgeler eklemek, esasen onları ekrandan yükseltmek yerine, kırmızı, sarı ve yeşil sadece düz zemin üzerinde yer alıyor. Hu tarafından bahsedilmese de, ortadaki mavi daire daha büyük görünüyor.

Logodaki renkler daha canlı görünüyor. Öte yandan Hu’nun belirttiğine göre, Google’ın tasarım ekibi, belirli yeşil ve kırmızı tonlarını yan yana koymanın hoş olmayan bir renk titreşimi yarattığını keşfettiler. Bunu düzeltmek ve simgeyi daha erişilebilir kılmak için, herhangi bir renk titreşimini önlemek amacıyla insan gözünün bile göremeyeceği çok ince geçişler kullanmaya karar verdiler.

İnternette gezinmek için dock’unuzdan veya görev çubuğunuzdan tıkladığınız ana Google Chrome logosu tüm sistemlerde aynı görünmeyecektir. ChromeOS’te logo, diğer sistem simgelerini tamamlamak için daha renkli görünecek, macOS’ta ise logonun küçük bir gölgesi olacak ve bu sayede logo, dock’tan dışarı fırlıyormuş gibi görünecek. Bu arada, Windows 10 ve 11 sürümü, diğer Windows simgelerinin stiline uyması için daha dramatik değişikliklere sahip olacak. Hu, Chrome Canary (Chrome’un geliştirici sürümü) kullanıyorsanız yeni simgeyi şimdi görmeye başlayacağınızı, ancak diğer herkesin görmesinin önümüzdeki birkaç ayı bulacağını söylüyor.

Chrome logosunun beta ve geliştirici sürümleri için bazı yeni simgeler de var. Bunların içindeki en çarpıcı değişiklik iOS’teki beta uygulaması için taslak stilinde bir simge oluyor. Ayrıca Hu, tasarım ekibinin her renk arasında sınır görevi gören beyaz bir çizgiyle denemeler yaptığını, ancak bunun genel simgeyi küçülttüğünü ve muhtemelen diğer Google uygulamaları arasında tanınmayı zorlaştırdığını tespit ettiğini belirtiyor.

2008’den bugüne, Chrome logosu giderek daha basit hâle geldi. Parlak, üç boyutlu bir amblem olarak başlayan şey, iki boyutlu ve günümüzün eğilimlerine uygun bir hâl aldı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER