Teknoloji

Chrome iOS şimdi daha hızlı ve daha az kilitleniyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

chrome ios

Google en sonunda iOS için Chrome’a kullanıcıların uzun zamandır istediği hızı ve güvenilirliği kazandırıyor. Şirket iPhone ve iPad’e özel mobil internet tarayıcısını, WKWebView adlı yeni bir sayfa görüntüleme motoruyla yeniledi. Apple’ın iOS’teki Safari internet tarayıcısı da aynı motordan güç alıyor, bu demek oluyor ki, Chrome iOS uygulaması şimdiye kadarki en önemli güncellemelerden birisini almış oluyor. Belki daha önce kullandığınız Chrome’a göre herhangi bir görsel değişiklik gözünüze çarpmayacak, ancak kullandıkça internet tarayıcısının daha hızlı olduğunu ve iyi çalıştığını göreceksiniz.

Google’ın testlerinin gösterdiğine göre, şirketin internet tarayıcısı şimdi yüzde 70 daha az oranda kilitleniyor. Ayrıca Chrome şimdi JavaScript kodlarını da Safari gibi hızlı şekilde işliyor. iOS 8 ile birlikte Apple üçüncü taraf uygulamalara ve internet tarayıcılarına Safari ile aynı JavaScript hünerlerini sunmuştu, ancak Google bu avantajlardan yararlanmak için şimdiye kadar bekledi. Nihayet işler değişmiş ve istenen seviyeye gelmiş oldu.

chrome kilitlenme oranı

Google, Chrome’u Safari’nin iOS versiyonuna karşı Octane, JetStream ve Kraken gibi birkaç benchmark aracını kullanarak test etti ve performansın Apple’ın internet tarayıcısıyla başa baş olduğunu gördü. Ne var ki, bu yüksek hız ve kararlılık iyileştirmelerinin avantajı sadece iOS 9 ile çalışan iPhone ve iPad’lerde hissediliyor. Chromium ekibinin belirttiğine göre, eski iOS sürümlerinde WKWebView Chrome için uygulanabilir bir işlemci olmaktan çıkıyor. Tabii ki, Chrome’un daha eski versiyonları berbat durumda değildi, ancak bunlar Safari’ye göre daha yavaş ve daha fazla hata barındırır nitelikteydi. Şimdi Chrome daha sağlam ve iyi performans gösteren bir tarayıcı hâline geliyor.

Google’ın Chrome internet tarayıcısının performansını artıran güncellemesinin çıkışı Safari hatası ile aynı zaman denk geldi. Bu da kaderin bir cilvesi olsa gerek. Bu arada Chrome iOS uygulama güncellemesi sayesine yer imlerine eklenen siteleri doğrudan iOS’in Spotlight arama bölümünde bulmak mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER