Teknoloji

Chrome iOS uygulamasında gizli sekmeler için ekstra koruma

google chrome ios material design

Google, Chrome iOS uygulamasında gizli sekmeler için ekstra koruma sağlayacak bir çözüm üstünde çalışıyor. Şirket gizli gezinme modunda açılan sekmelerin Face ID veya Touch ID ile korunmasını test ediyor. Bu özellikte gizli sekmeler parmak izi veya yüzle doğrulanana kadar bulanık biçimde gösteriliyor. Doğrulamadan sonra sekmeyi görmek mümkün oluyor.

Bunun tek seferde çok sayıda sekmeyi açık tutan kullanıcılar için faydalı bir özellik olacağı söylenebilir. Bu özellik sayesinde telefonunu bir başkasına verenler, gizli bilgilerinin görünmesi konusunda biraz daha rahat hissedebilir.

Henüz tüm beta kullanıcılarının bu test kapsamına dahil edilmediğini belirtmekte fayda var. Google, bir süredir iOS uygulamalarının güncellemelerini Apple’ın yeni gizlilik politikası nedeniyle bekletiyor. Dolayısıyla güncellemenin ne zaman çıkacağı belirsizliğini koruyor. Ancak normal şartlar altında Chrome 89’un gelecek ay dağıtılması bekleniyor.

Chrome iOS kullanıcılarının yayınlandığı zaman söz konusu özelliği uygulamanın ayarlar bölümünden aktif hâle getirmesi gerekiyor. Bunun için Gizlilik bölümüne gitmek ve ardından da “Chrome’u kapattığında gizli pencereleri kilitle” seçeneğini işaretlemek yeterli oluyor.

İLGİLİ HABERLER