Teknoloji

Chrome iOS uygulamasına iOS 13’ün koyu mod desteği geldi

google chrome ios 13 koyu mod

iOS için Chrome 78 güncellemesi yayınladı. Güncellemenin en çok dikkat çeken yeniliklerinden bir tanesi Google’ın iOS 13 ile gelen Koyu Mod özelliğini desteklemesi oldu. Aynı zamanda internet tarayıcısının bazı bölümleri kart tabanlı kullanıcı arayüzüyle güncellendi.

iOS’te Chrome internet tarayıcısı sistem genelinde uygulanan Koyu Mod ayarına uygun şekilde çalışıyor. Tarayıcı içinde koyu moddan elle çıkmayı sağlayan bir ayar bulunmuyor. Benzer bir davranış Mac ve Windows versiyonunda da mevcut. Android versiyonunda ise kullanıcılar genel olarak koyu mod özelliğini uygulama bazında ayarlıyor. Android 10 ile sistem genelinde sunulan koyu mod ile de bu platforma benzer bir kontrol geliyor.

Chrome’un iOS koyu modu Apple’ın uygulamaları veya diğer üçüncü taraf uygulamalarınkinden biraz farklı, çünkü OLED siyahı kullanmıyor. Bunun yerine Google, servisleri genelinde grinin farklı tonlarını kullanmayı tercih ediyor.

Koyu modun etkisini Yeni Sekme sayfasında, çubuklarda ve çeşitli menülerde görmek mümkün oluyor. Sekme geçişi ise değişiklik göstermiyor, çünkü burada hâlihazırda siyah renkli arka plan kullanılıyor.

Chrome iOS uygulamasının 78 numaralı versiyonu ile birlikte Yer İmleri, Geçmiş, Son Sekmeler ve Okuma Listesi gibi bölümler de iOS 13’ün kartlı görünümüyle uyumlu hâle geliyor. Bu sayfalar koyu başlıklar içeriyor ve bir önceki sayfaya dönme işlemi aşağı sürüklemeyle gerçekleştiriliyor. Ayrıca sağ üst köşede de “Bitti” butonu bulunuyor.

Öte yandan sürüm notlarında ayarlar sayfası içinde yeni bir kredi kartı bilgisini doğrudan ekleme imkanının da sunulduğu belirtiliyor. iOS için Chrome 78 güncellemesini App Store üzerinden yükleyebilirsiniz.

chrome ios koyu mod
Görsel: 9to5Google

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER