Teknoloji

Chrome iOS için beta kanalı 3D Touch desteğiyle açıldı

chrome-ios-beta-3d-touch-141115
Görsel: 9to5Mac

Google iOS kullanıcılarına Chrome’un beta versiyonunu test etme fırsatı veriyor. Şirket iPhone ve iPad’i de test platformları listesine ekledi. Google’ın mobil internet tarayıcısının beta versiyonu 3D Touch desteği ve birtakım küçük oynamalarla birlikte geliyor. Ayrıca Google kullanıcıların bu yenilikleri Apple’ın TestFlight geliştirici aracı üzerinden denemesine de imkan sağlıyor.

Apple, geçen yıl satın aldığı Burstly şirketiyle birlikte sahip olduğu ve iOS geliştirme çalışmalarına entegre ettiği TestFlight sayesinde uygulama geliştiricilerine uygulama testlerini App Store üzerinden gitmeden gerçekleştirme fırsatı sunmuştu.

Chrome iOS beta sürümünü test etmek için öncelikle TestFlight uygulamasını App Store’dan indirmek ve kayıt olmak gerekiyor. Daha sonra Google’ın Chrome beta indirme sitesine gidin ve “download Chrome beta” şeklindeki indirme butonuna dokunun. Daha sonra bir doğrulama e-postası alacak, onay verdikten sonra da TestFlight’ın bildirimini bekleyeceksiniz. TestFlight uygulaması uygulamanın ne zaman indirilebilir olduğunu size haber verecek.

Chrome iOS beta sürümünün en önemli yeniliği 3D Touch desteği gibi görünüyor. Chrome ana ekran ikonuna hafifçe bastırarak yeni bir sekme açma veya sesli aramayı başlatma gibi Chrome işlevlerine hızlı şekilde erişmek mümkün oluyor.

Google’ın uzun zamandır Mac, Windows ve Android platformlarında yazılımlarını test ettiği geliştirici kanalları bulunuyor. Ancak ilk kez iOS için de böyle bir test kanalı açılmış oluyor.

İlginçtir ki, Google’ın Chrome için geliştirici kanalı açması tam da Apple’ın bu hafta içinde TestFlight içinde test kullanıcısı sınırını 1000’den 2000’e, test sürecini de 30 günden 60 güne çıkarmasının hemen arkasından geldi. Apple, bu güncellenen yönergelerin aralarında Google’ın da bulunduğu tüm geliştiricileri ilgilendirdiğini kaydetti.

İLGİLİ HABERLER