Teknoloji

Chrome için Evernote Clearly eklentisi web sitelerini sizin için okuyor

Evernote Clearly adını taşıyan bir Google Chrome eklentisi web sitelerinde yer alan yazıları herhangi bir dikkat dağıtıcı unsur olmadan okuma fırsatı sunuyor. Eklentinin butonuna basıldığı takdirde tüm reklamlar ve navigasyon kontrolleri saklanıyor ve kullanıcıların karşısında sadece okumak istedikleri yazının bulunduğu basit bir web sitesi kalıyor. Evernote bu eklentiye yazıdan konuşmaya çevirme yetenekleri eklediklerini de duyurdu.

Evernote, yeni özelliklerin oturup bir şeyler okumaya fırsat bulamayan kullanıcılar için bir hayli kullanışlı olduğunun altını çizdi. Bir yazının bulunduğu sayfayı açıp daha sonra Clearly eklentisi altında yer alan Yazıdan-Sese ikonuna tıklamak bilgisayarın bu yazıyı sizin için okumasına fırsat sağlıyor. Böylelikle bir yandan başka bir işle uğraşırken bir yandan da yazıyı dinleme fırsatı buluyorsunuz. Evernote Clearly’nin desteklediği dillerin arasında Türkçe de görünüyor. Ancak bu yazıdan-sese dönüştürme işinin desteklediği 12 farklı dil arasında Türkçe’nin bulunup bulunmadığını ayrıca kontrol etmekte fayda var.

Evernote Clearly gerçekten kullanışlı bir servis görünüyor, ancak bu servisten yararlanmanız için Evernote Premium üyesi olmanız gerekmekte. Bunun için aylık 5 dolar veya yıllık 45 dolarlık bir abonelik bedelinin karşılanması gerekiyor. Ancak sıkı bir Evernote kullanıcısıysanız bu eklenti paralı üyeliğe geçiş yapmanız için ikna edici bir sebep olabilir. Üstelik Evernote’un yazıdan-sese özelliğine duraklatma, ileri atlatma veya farklı kelimelere geçiş yapma özelliğini eklemiş olması da memnun edici.

Evernote Clearly eklentisi şu an için sadece Google Chrome için sunuluyor. Ancak Evernote’un belirttiğine göre çok yakında diğer tarayıcılar için de sunulmuş olacak.

İlgili >> Evernote Blog, Chrome Web Store

İLGİLİ HABERLER