Teknoloji

Google Güvenli Dolaşma özelliğini Chrome Android’de varsayılan yaptı

Chrome Android

chrome-android-011215

Google, Chrome kullanıcılarının Android’de web’e erişimini daha güvenli hâle getirmek için Güvenli Dolaşma özelliğini varsayılan olarak açık hâle getirdi. Arama devi Güvenli Dolaşma özelliğini masaüstünde Chrome çalıştıran milyonlarca makine için varsayılan olarak açık hâle getirmiş, bu şekilde kullanıcıları çeşitli zararlı yazılım, kimlik avı dolandırıcıları ve diğer siber saldırı tehditlerine karşı korumaya almıştı.

Genellikle bu tarz koruma bir web sayfasına giriş yaptığınızda o web sayfası yüklenmeden önce bu sayfanın zararlı yazılım içeriyor olabileceğine dair bir uyarı sayfasının çıkması şeklinde oluyor.

Şimdiye kadar mobil kullanıcılar için uyarı sayfaları ancak Chrome’un nispeten az bilinen veri sıkıştırma özelliği ayarlar paneli içinden etkinleştirildiğinde çalışıyordu. Chrome’un 46 numaralı versiyonuyla birlikte bu özellik bağımsız hâle getirildi, böylelikle bu özelliğin açık olup olmadığını Chrome’un ayarları içinde bulunan gizlilik bölümü içinden kontrol etmek mümkün oluyor.

Bu arada hatırlatmak gerekiyor ki, Gizli Dolaşma özelliği sadece Android telefonlarında varsayılan olarak açık. Veri sıkıştırma özelliğiyse iOS’te de bulunuyor. Bu nedenle benzer şekilde korumayı Chrome uygulamasında isteyen iOS kullanıcılarının veri sıkıştırma özelliğini açık duruma getirmeleri gerekiyor.

Yeni Güvenli Dolaşma özelliği sadece web’de dolaşma ile kısıtlı kalmıyor. Google, bu özelliği Google Play Servisleri’nin bir parçası hâline getiriyor. Yani, gelecekte diğer Google uygulamaları ve servisleri de bundan yararlanacak.

İLGİLİ HABERLER