Teknoloji

Chrome Büyük Britanya’nın en popüler ikinci web tarayıcısı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın Chrome internet tarayıcısı Büyük Britanya’da fazlasıyla ilgili görüyor. Bu ülkedeki web sörfçülerinin yüzde 22’si Chrome kullanıyor. Bu tablo sayesinde Chrome, Britanya’da Firefox’u geçmiş durumda. Birçok yerde olduğu gibi bu ülkede de Internet Explorer en popüler tarayıcı olmayı sürdürüyor, ancak her geçen gün Chrome gibi rakipleri karşısında zemin kaybetmeye devame ediyor.

Büyük Britanya’nın dördüncü popüler internet tarayıcısı yüzde 9’luk pay ile Safari. Chrome’un burada iyi bir pazar payı yakalamasında Google’ın TV’lerde gösterdiği reklamların da etkisi var. Chrome, Google’ın Britanya TV kanallarında reklamını yaptığı ilk Google ürünü olma niteliğini taşıyor. Ne var ki, bu tarayıcının başarısında sunduğu hızın en önemli etken olduğu belirtiliyor.

Chrome’ın hızlı olmasının arkasındaki mühendis Lars Bak, bu tarayıcının hâla daha hızlı olabileceğini düşünüyor. Google’ı Chrome’u daha da iyi hâle getirmek için çalışıyor görmek oldukça sevindirici. Şu anda küresel pazarda yüzde 20.65’lik payla üçüncü sırada bulunan Chrome Büyük Britanya’da gösterdiği başarıyı dünya genelinde de gösterecek mi, bunu merak ediyoruz.

İlgili – The Guardian

İLGİLİ HABERLER